Milenković: Do Oruglice još neprohodno

LESKOVAC

Direktor Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja Leskovca Milenko Milenković rekao je danas da je “stanje na putevima na teritoriji grada Leskovca trenutno zadovoljavajuće”  ali da  je nekoliko sela na obroncima planine Kukavice još uvek odsečeno od sveta.

“ Mi smo,  što se tiče putne infrastrukture,  uspeli da preko 90% putnih pravaca,  koje po odluci o putevima na teritoriji grada imamo na upravljanju,  osposobimo za saobraćaj. Trenutno se na pojedinim putnim pravcima vrši proširenje samog kolovoza i bacanje materijala. Danas su prioritet putni pravci gde saobraća javni prevoz sa ciljem njegovog osposobljavanja. Još uvek imamo delimične probleme u brdsko-planinskim krajevima, pre svega na putu za Oruglicu, s obzirom da su tamo stvarno uslovi jako teški, mašine rade već tri dana i nadamo se da ćemo u toku sutrašnjeg dana taj putni pravac da oslobodimo. Završen je putni pravac Kaluđerce, trenutno mašina ide prema selu Crcavac. Imamo izvesnih problema u mestima iznad Predejana i iznad Grdelice, to su manja mesta i zaseoci i tu trenutno rade tri mašine. Dobar deo ćemo danas da otvorimo za saobraćaj, a ostatak nadam se do kraja sutrašnjeg dana.

Na naše pitanje da li to znači da ,definitivno, put do Oruglice  još uvek nije prohodan, Milenković je odgovorio “nije”.

“Mi smo  nekih 7-8 kilometara dnevno u stanju da čistimo, s obzirom da je policija zabranila rad u noćnim satima, pre svega zbog vidljivosti. Tamo se put ne vidi ni u toku dana, a noću,  zbog bezbednosti rukovaoca na mašinama,  ne radimo. Kažem, radimo već treći dan i danas bi trebalo do Donje Oruglice da stignemo i sutra da ova mesta iznad oslobodimo od snega.”.

Na naše pitanje šta je sa ulicama u gradu koje nisu od prioritetnog značaja I da se ljudi  žale da nisu očišćene. MIenković kaže “ja razumem žalbe i molim za razumevanje, s obzirom da je neophodno da prvo oslobodimo mesta koja još nemaju mogućnost da imaju normalnu vezu sa gradom”.

“Tu je angažovana sva mehanizacija na stvaranju uslova za odvijanje javnog saobraćaja, s obzirom da imamo najavu početka školske godine. Nakon toga ćemo u narednim danima krenuti sa čišćenjem saobraćajnica nižeg ranga u samom gradu”, objašnjava on.

Kaže I da rizle I soli ima  dovoljno.

“Ono što se baca je dobrog kvaliteta, problem je bio par dana usled mraza, sam materijal nije mogao da daje efekat koji treba, sad je već situacija bolja. Angažovana je puna mehanizacija,  po ugovoru” .

Na pitanje da li je neko od žitelja sela koja su još uvek zavejana , ugrožen ili  potencijalno ugrožen, Milenković je odgovorio “ mi na tom poslu sarađujemo,  pre svega sa Policijskom upravom u Leskovcu i sa Gradskom službom za vanredne situacije i Dejanom Cakićem koji je zadužen za ove uslove,  i gde god ima potrebe,  da se mimo našeg plana reaguje, mi reagujemo. Pomenuću Graovo, tamo je bio slučaj jedne trudnice, pa smo bukvalno preskočili redosled i radili na rešavanju tog putnog pravca. Gde god ima problema, sa policijom, angažujemo dodatne mašine sa ciljem da pomognemo ljudima.

 

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
TELETABIS
TELETABIS
7 godine pre

Lep covek. Jel bila skoro poplava u leskovac

TELETABIS
TELETABIS
7 godine pre

Vrhunski strucnjak samo se uzbudjava. BELA LADjA . ORGINAL .

Tarzanka
Tarzanka
7 godine pre

Ošišao se.

Ernesto Urbanistos
Ernesto Urbanistos
7 godine pre
Odgovori  Tarzanka

Mesko će ga uskoro napravi na indijanca, pazi šta ti kajem-