Milenković doneo Odluku o raspisivanju izbora za odbornike Skupštine GO Vranjska Banja

VRANJE-VRANJSKA BANJA

Predsednik Privremenog organa uprave Vranje dr Slobodan Milenković na drugoj sednici ovog organa doneo je Odluku o raspisivanju izbora za odbornike Skupštine Gradske opštine Vranjska Banja za 17. decembar 2023. godine.

Na ovoj sednici usvojeno je Rešenje o razrešenju pomoćnika gradonačelnika Milana Ilića i Saše Pešića, zbog raspuštanja Skupštine grada i stupanja na dužnost Privremenog organa grada Vranja, sa danom 30. oktobar 2023. godine.

Na prvom zasedanju u utorak, 31. oktobra za predsednika Privremenog organa uprave u Vranju imenovan je dosadašnji gradonačelnik Milenković, a ostali članovi su Goran Nikolić i Zorica Jović iz Srpske napredne stranke, Srđan Dekić iz Socijalističke partije Srbije i Borivoje Antić, prvi čovek nekadašnje Desnice, a sada Gradskog odbora Socijal-demokratske partije Srbije.

Usvojen je Poslovnik Privremenog organa i Predlog odluka o raspuštanju Skupštine Gradske opštine Vranjska Banja i obrazovanju Privremenog organa ove gradske opštine.

Obrazovan je Privremeni organ Gradske opštine Vranjska Banja, a za predsednika ovog tela je imenovan dosadašnji predsednik opštine Dragan Sentić, dok su članovi Svetlana Cvetković, Aleksandra Popović, Marko Nikolić i Ivica Milenković.

Za sekretarku Privremenog organa u Vranju imenovana je Jelena Pejković, a za zamenicu Jelena Maksić.

Usvojeno je Rešenje o prestanku funkcije predsednika Skupštine grada dr Dejana Tričkovića, kao i Odluka o prestanku mandata odbornika Skupštine grada Vranja.

Privremeni organ Grada Vranja usvojio je i Rešenja o prestanku dužnosti gradonačelnika Grada Vranja dr Slobodana Milenkovića, zamenice gradonačelnika Zorice Jović i članova Gradskog veća.

Na sajtu Grada objavljene su kraće biografije predsednika i članova Privremenog organa uprave.

Privremeni organ uprave koji čine četiri člana i predsednik uvodi se zato što Skupština nije odabrala novog gradonačelnika u roku od 30 dana otkad je prethodni dao ostavku na ovu funkciju. Ovaj organ će obavljati ,,tekuće i neodložne poslove” koji su bili u nadležnosti Skupštine i Gradskog veća do održavanja lokalnih i parlamentarnih izbora 17. decembra. (kraj) DC/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare