Milan Stamatović: Razvoj Srbije je u decentralizacijji

NIŠ

Decentralizacija je suštinsko pitanje za dalji razvoj Srbije, kazao je predsednik Zdrave Srbije  i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović  na konferebciji za novinare koju je danas održao u Nišu na kojoj su predstaviljei i poverenici te stranke na području Nišavskog okruga.  Potrebno je da razvijamao svoju ekonomiju i štitimo svoje nacionalne interese, naveo je Stamatović, koji je i član rukovodstva koalicije Suverenista, koaliciju koj čine Zdrava Srbija, stranka Dosta je bilo i pokret Živim za Srbiju.     

             “Suština programa Suverenista je  da se narod pita jer nosioci suvereniteta svake države, a u našem Ustavu to piše, su građani države Srbiije i narod. Mi se zalažemo za to i mi ćemo istrajati u tome i da  će našu politiku i zalaganje za suverenizam u borbi protiv globalnih interesa građani  Srbije prepoznati na ovim izborima”, kazao je Stamatović.

               Sve ono što smo mi uradili u našoj maloj opštini za nekih 20 godina može da se primeni na celu teritoriju države Srbije, jer opština je država u malom”, istakao je Stamatović.

                “Ako smo mi sve to da uradimo u jednoj maloj  opštini sa 14.000 stanovnika i da napravimo najveći   budžet po  glavi stanovnika u Srbiji, da povećamo broj stanovnika, da  sve više ima novorođene dece, a sve zahvaljujući ovom program i  podršci naših poljoprivrednika i razvoju turizma kao i proizvodnji zdrave hrane. Ove dve grane su komplementarne i mi smo uspeli da ih spojimo. Ovakav program i ovak odnos prema građanima potreban je duži  vremenski period i vera u ono što se radi. Mi radimo  to što radimo i možemo da ponudimo konkretno rešenje. Svi u kampanji danas  govore vratićemo se u unutrašnjost Srbije, ali mi taj život živimo  i znamo sve muke i probleme našeg naroda. Pokazali smo na konkretnim primerima kako  probleme i pitanja koja ih brinu, možemo da rešimo”, kazao je Stamatović.

                   Stamatović je kazao  da Zdrava Srbije veruje u ono što radi i sigurno može ponuditi konkretna rešenja.

                 “Zašto bi u ponedeljak kretali iz lokalnih samouprava u Beograd i tražili tamo novac koji se ostvari ovde i prebacuje u republički budžet. Mislim da je bolje da ljudi koji žive na ovim prostorima raspravljaju o tome, planiraju to što je bolje za njih i da donose odluke”, naglasio je Stamatović.

                             Prema njegovim rečima Zdrava Srbija se zalaže i za borbu protiv korupcije, za podsticaj naših domaćih investitora, privrednika i poljoprivrednika.

                     “Protiv toga smo da se daju subvencije i podsticaji stranim kompanijama, već je potrebno da naši investitori dobiju te stimulacije, naši poljoprivrednici i privrednici. Potrebno je da razvijamao svoju ekonomiju i štitimo svoje nacionalne interese”, istako je Stamatović.

                       Predstavnici Zdrave Srbije na konferenciji u Nišu su najavili skoro otvaranje stranačkih kancelarija u  opštinama  Svrljiga i Aleksinca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare