Mihajlović: Država će zbrinuti radnike ukoliko Fabrika obuće „Geox“ napusti Vranje

VRANJE

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, izjavila je danas u Vranju da radnici fabrike „Geox“ neće ostati bez posla ukoliko rukovodstvo kompanije odluči da zatvori fabriku u ovom gradu.

„Bio „Geox“ ili ne bio, država i te kako već radi sa mnogim investitorima i razgovara o tome da, u eventualnoj situaciji, može da nađe zamenu i da ljudi budu zaposleni, što je najvažnije za te radnike. Imaćete svoje zaposlenje, da li će se zvati „Geox“ ili neko drugi, to ćemo videti“, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da zna da je kompanija „Geox“ imala probleme i na globalnom nivou tokom 2020. godine je uknjižila velike gubitke, pa je za očekivati da pravi „drugačije organizacije“, čega je država svesna. 

„To je ono što sam ja tim ljudima danas rekla, gledajući ih u oči, mi radimo, razgovaramo i učinićemo sve da svako ima zaposlenje, bez obzira na to kako mu se zvao poslodavac“, rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da sudbina fabrike još nije definitivno rešena i da je jedan deo radnika na plaćenom odstustvu i godišnjem odmoru.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare