Mihailović: Ključevi za nove stanove za pripadnike službi bezbednosti u martu

VRANJE

Posetu  Vranju potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, započela je obilaskom završnih radova na izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti.

„Pre godinu dana ovde nije bilo ničega. Sada završavamo 186 stanova i prve ključeve ćemo uručiti krajem marta. Već uređene fasade i okruženje ispred zgrada stanova za snage bezbednosti govori o tome da se radovi bliže kraju.Vranje je prvi grad koji je pripremio sve neophodno za izgradnju stanova i biće prvi grad koji će uručiti ključeve stanova pripadnicima službi bezbednosti. I ne grade se u Vranju samo ovi stanovi. Kao što je bio prvi grad koji je pripremio lokaciju za izgradnju prvih 186 stanova, tako je sada vaš grad prvi pripremio i drugu lokaciju gde će se graditi još stanova“, rekla je ministarka Mihajlović.

Ona je pisustvovala i početku radova na izgradnji Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Vranju.

„U Vranju će do kraja 2021. godine u komunalnu infrastrukturu biti uloženo 32 miliona evra. To znači realizaciju projekta za vodosnabdevanje, prečistače otpadnih voda i regulisanje čvrstog otpada“, istakla je Mihajlović.

Ona je dodala da kada se sve to bude završilo do kraja 2021. godine, Vranje će biti kompletno uređeno u oblasti komunalne infrastrukture. Nažalost jedan deo otpadnih voda danas ide u Moravu i to nije dobro za generacije koje dolaze.

Direktor kancelarije KFW banke u Beogradu Arne Gros je rekao da se ovim projektom rešava jedno od vrlo značajnih ekoloških pitanja grada.

„Ovim projektom se zaokružuje i jedan veliki poduhvat koji grad Vranje radi, a to je poboljšanje prečišćavanja otpadnih voda. Ubuduće ćemo sa vama raditi na rešavanju pitanja čvrstog otpada“, istakao je on.

Za grad Vranje ovo je kapitalan projekat koji se radi u saradnji sa Vladom Srbije i KFW bankom, kaže gradonačelnik Slobodan Milenković.

„Završetkom ovog kapitalnog projekta Vranje će dobiti postrojenje koje je značajno za građane, za održivi razvoj, budućnost grada i zaštitu životne sredine. Mi kao lokalna samouprava smo već završili sve dovodne kolektore koji se protežu kroz grad, kao i iz banje. Ostalo je da još nekoliko dovodnih kolektora završimo i na ovaj način ostvarujemo cilj koji se realizuje kroz Nacionalni investicioni plan, a koji je inicirao predsednik Vučić, da svako domaćinstvo, svako selo ima uređenu komunalnu infrastrukturu, rekao je gradonačelnik Milenković, koji se zahvalio ministarstvu i potpredsednici na svemu što čini za Vranje i Vranjsku Banju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare