METODOLOGIJA ZA PROCENU BROJA ALBANACA

 

BEOGRAD

Šef misije OEBS-a Peter Burkhard, ambasador Amerike Majkl Kirbi, ambasador Velike Britanije Danijel Kif i zamenik šefa Delegacije EU Oskar Benedikt istakli su danas važnost spremnosti Vlade  Srbije da se problem  broja Albanaca , koji žive u opštinema Bujanovac, Preševo I Medvedja, reši na najefikasniji i transparenatan način I uz aktivno učešće  svih zainteresovanih strana.

 

Predstavnici Vlade Srbije, ove tri opštine, narodni poslanici iz Preševa I Bujanovca I predstavnici Nacionalnog saveta Albanaca saglasili su se na dvodnevnom seminatu oko metodologije kojom će biti procenjen broj alabanskog stanovništva na jugu Srbije .

“Procena izračunata ovom metodologijom biće korišćena umesto nevalidnih podataka iz popisa 2011. godine, čime bi se rešili problemi koji nastaju u odlučivanju o javnim politikama koje se zasnivaju na tim podacima” , saopšteno je iz kabineta  potpredsednice Vlade I ministarke za loklanu upravu  Kori Udovički.

Metodologiju je danas predstavio tim međunarodnih eksperata angažovanih od strane ambasada SAD i Velike Britanije i Delegacije EU u Beogradu, na sastanku kojim je predsedavao OEBS.

Po usaglašenoj metodologiji, zasnovanoj na međunarodnim standardima i principima očekuje s eda će medjunaroni tim eksperata sa procenom broja  Alabanca  u ove tri opštine izaći u narednih nekoliko nedelja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare