Meta: Novi odnosi Srbije i Albanije

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MEDVEDJA

Predsednik Albanije Ilir Meta rekao je danas u Medvedji da je jako zadovolja što može da pošalje poruku o zajedničkom radu i saradnji.
,,Mi se nalazimo u novoj epohi odnosa i saradnje izmedju Srbije i Albanij i naroda u jednoj i drugoj državi, rekao je Meta.

On je dodao da ,,zajednicka saradnja uvek vodi dalje,,.

Meta je rekao da je zadovoljan načinom na koji je dočekan u Medvedji od strane lokalnih vlasti i predstavnika države Srbije kao i zbog predstojećih razgovora sa odbornicima , rukovodstvom opstine i Koordinacionog tela i predstavnicima albanske dijaspore.

Meta je rekao da ,, nije mnogo bitno,, kako se kvalifikuje njegov današnji dolazak, odgovarajuci na pitanje Novinara JUGpressa zašto je ova njegova poseta privatna .

“Ja sam za sutra u neko vreme pozvan u Gnjillane i zato sam mislio da posetim Medvedju danas, mesto koje sam odavno želeo da posetim ali uslovi tada nisu bili baš dobri ,, rekao je Meta i dodao da je danas prvi put u Medvedji.

,,Ovde smo da damo jasnu poruku o saradnji”, rekao je Meta,, i dodao da će ,,teme biti različite i slobodne”.
Najvažnije je da pošaljemo dobru poruku”, rekao je Meta i dodao da lokalna samoupra može mnogo da uradi na razvoju boljih uslova za svoje gradjane.
On je pozvao predsednika opstine  Medvedja da dodje u Tiranu da bi razgovarali o daljij saradnji.
,,Sigurno ćemo ovde danas razgovarati o sportu i kulturi a ja sam i iz svog rodnog mesta doneo rakiju a čuo sam da i ovde imaju dobru rakiju,, rekao je Meta.
,, Verujem da ćemo imati zdravicu  za bolju saradnju,, rekao je Meta.
,,Cilj mog dolaska ovde je sa ojačamo put ka Evropi,, dodao je Meta.
On je u pratnji predsednika Koordinacionog tela Zorana Stankovica i predsednika opstine Nebojse Arsica obišao gejzer u Sijarinskoj Banji.

U nezvanicnom razgovoru Meta je rekao i da je dobro sto sve veci broj gradjana iz Srbije letuje u Albaniji.

Arsić je ispred gejzera rekao da Sijarinska Banja ima potencijala za i da je opština Medvedja otvorena za saradnju i nove investitore i dodao da se ove organizuju “Gejzerske noći” ali da je bio organizovan i susret albanske dijaspore.

.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
TARGET
TARGET
6 godine pre

Što nije otišo kod Vučića da razvija odnose, nego u Medveđu baš? Vučiću, oglasi se. Što se kriješ iza Zorana Stankovića!!! Koliko znam, na izbore u Medvedji SNS je išao sa sloganom “Jedinstvena srpska lista, bez albanaca u vlasti”. Pa koga vi više pravite na budale? Mislite da vam narod više veruje? “O Srbijo medju šljivama – kakve na vlasti imaš, dobro više i postojiš”. Možda i ne postojiš, a narod na žalost to ne zna!!!??? A predsednik Medvedje-fotogeničan, pa to je stras Božja.. On samo to jadan zna da radi, da se slika!!! BRUKAAAA…