Meštani Brzog Broda nastavljaju sa protestima protiv izgradnje dalekovoda

NIŠ

Meštani Brzog Broda ne odustaju od protesta zbog plana da se preko njihovog naselja izgradi dalekovod. Već nekoliko puta su se okupljali na protestima a novo okupljanje su zakazali za sutra u 18 sati u centru naselja u kome žive. Njihov  zahtev je da se projekat izgradnje dalekovoda promeni i isti izgradi podzemno. Oni sitiču da bi izgradnja dalekovoda  koji bi prolazio blizu škole i sportskog igrališta ugrozio zdravlje dece iz ovog naselja.

                                   Žitelji Brzog Broda zahtevaju da se dalekovod umesto nadzemno izgradi podzemno kako je to urađeno i u drugim delovima grada. Od svog zahteva neće odustati, a ako se oni ne uvaže sa protestima će nastaviti sve dok se ne pronađe adekvatno rešenje a oni budu sigurni da zdravlje stanovnika neće biti ugroženo.

                                 Meštani su se  sa nadležnima sastali dva puta, ali do prihvatljivog rešenja za obe strane nisu došli. Kada su radovi nastavljeni oni su izašli na ulice ali to do sada ništa nije promenilo što se tiče izgradnje dalekovoda.

                                Proteste meštane ovog naselja koje iz dana u dan postaje sve veće komentarisala je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Ona je tom prilikom istakla da Grad ne može da učini ništa  jer se radi o državnom projektu koji je od ogromne važnosti za energetski stabilnost. Dodala je i da je  Ministarstvo zaštite životne sredine uradilo studiju uticaja koja je pokazala da dalekovod neće uticati na zdravlje stanovnika. Jedino što Grad može da učini jeste da pomogne meštanima da igralište izmeste sa druge strane parcele preko koje će proći dalekovod,ali žitelji Brzog Broda ne pristaju na takvo rešenje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare