Merkel iznenađujuć kratka i jasna

dangerous coronavirus Covid-19 virus in a laboratory - infection of 2019-nCoV virus. Global pandemic risk due to coronavirus outbreak

BERLIN

Nemačka kancelarka Angela Merkel obratila se naciji povodom nove faze u koju zemlja ulazi zbog pandemije koronavirusa. Ovog puta bila je iznenađujuće kratka i posve jasna.

ritanski list Gardijan navodi da se kancelarka građanima obratila u jednom dahu i bez uobičajene smirenosti.Angela Merkel kratko i jasno se obratila naciji

“Veoma mi je važno da ponovo ukažem na činjenicu da ulazimo u novu fazu pandemije i da će sada biti neophodno da pored relaksacija mera budemo sigurni da će ljudi poštovati osnovna pravila, a to su: održavanje distance, nošenje zaštite preko usta i nosa radi uvažavanja drugih ljudi. To je veoma važno. Puno vam hvala”, rekla je Angela Merkel u najkraćem obraćanju povodom ublažavanja mera u Nemačkoj, piše Gardijan.

Ovakvo ponašanje Merkelove interpretira se, navodi Gardijan, kao reakcija na vesti da je tokom vikenda nekoliko hiljada građana protestovalo širom zemlje zbog umanjenja građanskih sloboda i nepridržavanja distanciranja i zaštite lica maskama.

U Nemačkoj je koronavirusom zaraženo 172.658 osoba, a preminula je 7.681.

Izvor: Gardijan-RTS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare