Menković: Najvažniji je pozitivan duh

LESKOVAC

Udruženje obolelih od raka i osoba sa stomom „Hrast“ Leskovac postoji od 2010. godine i po tradiciji u mesecu martu, kada je mesec borbe protiv raka, pojačaju svoje aktivnosti. Predsednica udruženja Zorica Menković kaže da jedna od najvažnijih akcija direktan kontakt sa svim zainteresovanim osobama.

„Zato smo iskoristili osmomartovski bazar ispred Robne kuće i oformili naš štand. Sugrađani mogu da kupe poklone koji su nastali na našim radionicama, ali nama nije samo cilj prodaja cveća i rukotvorina, nego smo tu i da informišu sugrađane o radu udruženja i stvarima vezanim za ovu opaku bolest. Želim da podignemo svest o ovom obolenju da ljudi shvate da oboleli od kancera mogu da žive jednim sasvim normalnim životom. Za to im je najvažnije da se izbore i da prevaziđu strah, jer je to jedna od najvažnijih stvari da bise pobedio rak. Druga bitna stvar je da se promeni način života, da je bitno okrenuti se sebi i posvetiti se sebi, naći neka lična, unutrašnja zadovoljstva, jer na taj način, kada pomognete sebi možete da pomognete i drugima. Treća bitna stvar je i imati pozitivan odnos prema svemu što nas okružuje i okružiti se pozitivnim i veselim ljudima.“

Menkovićeva najavljuje humanitarni koncert Abraševića i učesnika emisije „Nikad nije kasno“ za obolele od raka koje će se održati 23. marta. Takođe, na svetski dan pozorišta, 27. marta, Narodno pozorište Leskovac odigraće predstavu „Otac“ za obolele od raka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare