Mehanizacija za 11 poljoprivrednika

VLADIČIN HAN

U saradnji sa opštinom Vladičin Han, Fondacija Ana i Vlade Divac je za 11 porodica obezbedila poljoprivrednu mehanizaciju.

 Ugovori su potpisani sa mladim poljoprivrednicima koji žive i rade na teritoriji ove opštine. Na njihovo zadovoljstvo oprema je stigla na vreme da krenu sa prolećnim radovima.

U zavisnosti od odobrene donacije, korisnici su dobili priključne mašine za postojeće traktore – plugove, tanjirače, rotosotnilice-freze, prskalice, rotacione kosačice, samohodne motokultivatore sa frezom, kultivatore, kao i priključke za postojeće motokultivatore – freze i kosilice, motorne testere za seču drveta, motorne trimere za košenje trave i seču korova, aparate za mužu krava.

Imajući u vidu da je nezaposlenost u Srbiji izuzetno velika i da je jedan od potencijala za njeno smanjivanje poljoprivreda, Fondacija Ana i Vlade Divac aktivno vodi projekat “Divac poljoprivredni fondovi” čiji je cilj ekonomsko osnaživanje i podrška započinjanja ili razvoja sopstvenog posla u poljoprivredi, navodi se u saopštenju ove fondacije.

 Osim pojedinačnog unapređivanja položaja onih koji žele da se bave poljoprivredom, kroz ovaj projekat podstiče se i razvoj nerazvijenih područja i opština u Srbiji, što kao krajnji cilj može da pomogne da se smanji negativan trend nekontrolisane migracije u veće gradove i neujednačeni razvoj svih delova Srbije.

 Fondacija je, od osnivanja do danas, dodelila 820 granta u ukupnoj vrednosti od 1.384.923 evra za započinjanje ili razvoj sopstvene poljoprivredne proizvodnje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare