Međunarodni festival folkora trećeg doba po 14. put u Leskovcu

LESKOVAC

Međunarodni festival folklora trećeg doba održava se u Leskovcu po 14. put.

Početak manifestacije obeležen je tradicionalnim svečanim defileom svih učesnika, dok je otvaranje održano u Domu penzionera.

Festival je otvorila narodna poslanica Marija Jovanović, a otvaranju su prisustvovale zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević i narodna poslanica Andrijana Vasić.

„Ovaj festival je zapravo promocija radosti, vitalnosti, elana i energije trećeg doba. Važno je shvatiti da starost i godine nisu bauk i da ih se ne treba bojati. Svi današnji učesnici su primer kako starost može biti vesela i lepa, a da je svaka bora i iskustvo, zapravo, neizmerno bogatstvo”, rekla je Jovanović.

Ove godinu na festivalu učestvuju folklorne sekcije penzionera iz Bugarske, Severne Makedonije, Smederevske Palanke, Negotina, Zaječara, Boljevca, Kočana, Knjaževca, Vranja, Bora, Majdanpeka i Vrnjačke Banje.

Dragan Dinić, predsednik Udruženja penzionera grada Leskovca istakao je humanitarni karakter ovog udruženja, a njegove brojne aktivnosti ne bi se mogle nabrojati za kratko vreme.

Predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić je zvanično otvorio današnji festival. On je naglasio da je ovaj festival postao tradicija i poželeo da traje još dugo. (kraj) SA/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare