Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara obeležiće se sutra u Vranju

VRANJE

U susret Međunarodnom danu medicinskih sestara i tehničara koji se obeležava 12.maja, medicinske sestre i tehničari Udruženja zdravstvenih radnika Pčinjskog okruga organizovaće tradicionalno obeležavanje dana svoje profesije sutra u sredu, 8. maja u sali Doma zdravlja Vranje, sa početkom u 12 časova, svečanom dodelom srebrnih znakova najboljim medicinskim sestrama i tehničarima Pčinjskog okruga, saopštili su iz Zdravstvenog centra Vranje.

,,Svečanost koju organizuje Udruženje zdravstvenih radnika Pčinjskog okruga ima za cilj da se ukaže na značaj sestrinstva kao jednog od najvažnijih stubova svakog zdravstvenog sistema, ali i na izazove sa kojima se zdravstveni sistem suočava u novije vreme. Svečani skup otvoriće predsednica Udruženja zdravstvenih radnika Pčinjskog okruga, medicinska sestra Dušica Stojanović”, navode iz ZCV-a.

Centralna manifestacija obeležavanja Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara za celu Srbiju biće održana 11. maja u Loznici gde će prisutvovati delegacija Udruženja zdravstvenih radnika Pčinjskog okruga.

Međunarodni dan medicinskih sestara obeležava se u celom svetu svake godine 12. maja, u spomen na rođenje Florens Najtingel, britanske medicinske sestre, začetnice modernog sestrinstva kao priznate profesije. Reforme i mere u sanitetskoj službi i nezi ranjenika i bolesnika, koje je Florens Najtingel uspostavila pre više od jednog veka i danas se koriste. (kraj) DC/LJS

1bbd1d6a-b74c-493b-9bb1-1c3321480bd7 (1).jpg
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare