Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama-pokloni za Sigurnu kuću

LESKOVAC

Od kako je ustanovljen, Svetski dan borbe protiv nasilja nad ženama za cilj ima podizanje svesti o ovom ozbiljnom društvenom problemu. Bilo koja vrsta nasilja ostavlja trajne posledice na žrtve i zato se svakog 25. novembra skreće pažnja na činjenicu da nijedna žena ne mora i ne sme da trpi nasilje, jer ono ne ugrožava samo žrtvu, već oslabljuje čitavo društvo. Država Srbija i Grad Leskovac propagiraju nultu toleranciju na bilo koji vid nasilja.

Povodom ovog dana, posetom štićenica Sigurne kuće i uručenjem paketa sa sredstvima za održavanje higijene svakoj od njih, otpočela je kampanja 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama.

Sve relevantne državne institucije i organi lokalne samouprave su istrajni u ovoj važnoj borbi za ljudska prava i slobode, a već četiri godine zaredom nastavlja se uspešna saradnja Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Udruženja „Apel” i Prihvatilišta za žene i decu žrtve nasilja u porodici i partnerskim odnosima – Sigurne kuće Leskovac, objavljeno je na sajtu grada.

Ove godine će preko projekta pomenutog ministarstva iznosom od 2,3 miliona dinara biti zamenjena kompletna dotrajala stolarija na objektu Sigurne kuće.

U objavi nema podataka koliko je žena u ovoj godini boravilo u Sigurnoj kući.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare