Međunarodna izložba pasa u Vranju

VRANJE

U Vranju će 1. maja u Gradskom parku biti održana Međunarodna izložba pasa svih rasa.

Sve je spremno za ovaj značajan događaj, koji je u je Vranju prvi put priređen 1994. godine, a u međunarodni je prerastao pre devet godina.

Izložba pasa se organizuje u okviru kinološkog vikenda koga čine četiri vezane međunarodne izložbe, 28, 29. i 30. aprila u Skoplju i 1. maja u Vranju, kaže predsednik KD „Švrća“ Mića Mladenović.

Prijavljeno je učešće više od 300 pasa raznih rasa iz 23 zemlje Evrope, sa Tajlanda i Indije.

Sudije na izložbi biće Julija Aidietiene iz Litvanije, Viktoria Pogodina iz Ukrajine, Vanaken Jean-Francois koji dolazi iz Belgije, Mile Aleksoski iz Makedonije, dok su iz Srbije Peter Firic, Tibor Gere i Vladimir Vukosavljević.

Organizatori procenjuju da će to biti najveća izložba pasa koja se organizuje u Vranju. Pored vrhunske hrane za pse, za pobednike je obezbeđeno više od 200 pehara.

Svi prijavljeni psi dobijaju diplome, a pehare dobijaju po tri najlepše bebe, najmlađi, mladi, veterani, po tri prvoplasirana psa u svakoj FCI grupi, svi prvaci rasa, tri najlepša psa izložbe, po tri najlepša para i tri najlepše grupe.

Ovaj svojevrstan događaj koji godinama, osim izlagača privlači i veliki broj posetilaca, svečano će biti otvoren u 9 sati i 45 minuta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare