Među zaraženima sve više je dece

VRANJE

Sa teritorije Pčinjskog okruga na koronu je testirano 916 građana. Evidentirane su još 522 osobe zaražene virusom korona.

Gradski štab za vanredne situacije je saopštio da je najveći broj slučajeva 288 zabeležen u Vranju. Visoki procenat zaražavanja je i u Vladičinom Hanu gde je 67 inficiranih, Bujanovcu 58, Surdulici 52, Preševu 23, Trgovištu 18 i Bosilegradu 16.

Što se tiče Vranja sve veći je broj dece koja su pozitivna. U toku jučerašnjeg dan pregledana su 83 deteta, a testirano je 71. Pozitivno je 41 dete. Njih 18 je predškolskog, a 23 su školskog uzrasta, podaci su Zdravstvenog centra.

U ovoj ustanovi hospitalizovan je 51 pacijent sa koronom i upalom pluća. Na kiseoniku je 30 osoba. Ti brojevi su nepromenjeni u odnosu na poslednji presek. Jedan pacijent je preminuo u protekla 24 sata.

Na bolničko lečenje primljena su dva pacijenta, dok je jedan otpušten.

U funkciji je jedna kovid bolnica u kojoj ima 25 slobodnih mesta.

Tokom jučerašnjeg dana obavljena su 492 pregleda u Kovid ambulanti ATD. Prvih je bilo 239, što je manje nego kontrolnih.

Od početka imunizacije zaključno sa jučerašnjim danom u Vranju  je dato ukupno 117.839 doza svih vakcina. Juče su date samo 64 doze, saopšteno je iz Zdravstvenog centra u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare