Među uhapšenima u međunarodnoj akciji Panter i još jedan Leskovčanin ?

BEOGRAD-LESKOVAC

U velikoj međunarodnoj akciji “Izi”, koja je sprovedena i u Srbiji, uhapšeni su pripadnici “balkanskog kartela”, među kojima su i “Pink panter” Dragan Đorđević Gaga, kao i Gligorije Peljević (73), piše Nova S.

Peljević je, prema pisanju medija, hapšen i 2015. u Madridu kada je zaplenjeno 3,5 tone kokaina.

Sa druge strane, Dragan Đorđević zvani Gaga navodno je bio uhapšen posle spektakularne pljačke „Pink pantera“ u Dubajiju 2008. godine.

U međunarodnoj akciji uhapšen je i Mladen Lazarević, takođe „Pink panter“.

Priveden je i Miroslav Starčević, za koga se sumnja da je „Deda“ i „Đeneral“ koga pominje klan Belivuk.

Pored njih uhapšeni su i M.J, M.M, D.N, I.C, R.R, M. R, V.S, M.P. i Lj.L. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih drogam saopštila je danas policija.

Mladen Lazarević, Miroslav Starčević, Dragan Đorđević Gaga, Gligorije Peljević i još devet osoba uhapšeni su zbog sumnje da su pripadnici “balkanskog kartela”, a terete se da su organizovali međunarodni šverc kokaina.

Ova organizovana kriminalna grupa koju čine 20 lica sumnjiči se da je umešana u međunarodnu trgovinu narkoticima. Naime, organizatori i pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su tokom 2020. godine učestvovali u nabavci i transportu više od šest tona kokaina iz Južne Amerike ka zemljama Zapadne Evrope i Republike Srbije.

U toku predistražnog postupka prikuljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje Skaj aplikacije putem međunarodne pravne pomoći kao i dokazi koji se odnose na predmetne zaplene od drugih država, pre svega, Republike Francuske.

Na teritoriji Srbije slobode je lišeno 13 lica, od sedam lica koja nisu lišena slobode dva lica se nalaze na izdržavanju kazne zatvora odnosno pritvora po rešenjima Kraljevine Holandije i Republike Peru, jedno lice se nalazi u pritvoru po drugom osnovu u Nišu i četiri se nalazi u bekstvu.

Ova organizovana kriminalna grupa, koja je delovala i na području Kariba na Arubi, je u februaru 2022. godine ugovorila za samo jednu isporuku droge isplatu u iznosu od 4,5 miliona evra.

U toku su pretresi na više lokacija.

U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičene uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega biti saslušani.

Izvor: Nova S

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare