Među najboljim mladim radiolozima u svetu i lekar UKC Niš

NIŠ

Pored najsavremenije opreme za rad koju UKC kontinuirano zanavlja i nadograđuje, najveći kapital ove zdravstvene ustanove su mladi ljudi čije kvalitete prepoznaje i respektuje i međunarodna stručna javnost. Jedna od onih koji su ponos medicinskog tima UKC Niš je i dr Sonja Janković.

Dr Sonja Janković diplomirala je sa prosečnom ocenom 10 kao student generacije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu 2017. godine . U okviru akcije zapošljavanja najboljih diplomiranih studenata Ministarstva zdravlja Republike Srbije, postala je 2018.godine deo kolektiva Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu.

Specijalizant četvrte godine radiologije Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu i student doktorskih akademskih studija, dr Sonja Janković, ovogodišnji je dobitnik prestižne stipendije – ESOR Visiting Scholarship Programme, u organizaciji Evropskog udruženja radiologa. Doktorka Janković je jedan od 36 dobitnika ove stipendije iz celog sveta, a jedini je predstavnik Srbije. Svoje dalje tromesečno usavršavanje provešće u evropskom akademskom centru, na Departmanu za radiologiju na Univerzitetskoj klinici u Frajburgu.

                         Inače, dr Janković je trenutno na doktorskim akademskim studijama iz radiologije, bavi se naučno-istraživačkim radom i prezentuje radove na nacionalnim i internacionalnim kongresima. Dobitnica je brojnih nagrada za postignute rezultate. Između ostalog višegodišnji je dobitnik Rising Star i Invest-in-Youth programa Evropskog kongresa radiologije. Predsednik je sekcije mladih radiologa i specijalizanata  Evropskog udruženja za kardiovaskularnu radiologiju za 2020-2022. godinu. Od ovog leta je i recenzent naučnog časopisa European Journal of Radiology.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare