Medicinska škola u Leskovcu do novembra bez grejanja, direktorka kaže čekali rebalans

LESKOVAC

Leskovačka Medicinska škola i dalje nema grejanje a o tome da gradska Opšta bolnica ne može više da ih greje, tvrde u bolnici, obavestili su nadležne još u proleće.

Ipak, učenici se u oktobarskim hladnim jutrima, iako je grejanje trebalo da počne 15. oktobra, smrzavaju u učionicama a direktorka je za RTS rekla da su sve ovo vreme zapravo čekali rebalans budžeta ali da će sad grejanje da bude za par dana.

Novi toplovod, koji će biti finansiran iz budžeta grada, koštaće 17 miliona dinara.

Novi toplovod tek treba da se gradi kao i podstanica za Medicinsku školu u kojoj tvrde da su za ovaj problem saznali tek u septembru.

I čekalo se dva meseca na rešenja.

Marija Savić, direktorka Medicinske škole u Leskovcu , za RTS je rekla sledeće: „Mi smo sačekali rebalans budžeta kako bismo obezbedili dovoljna sredstva i mogli da krenemo sa javnom nabavkom koja se odnosi na rekonstrukciju podstanice. Tako da ćemo mi ovih dana to završiti, naš deo posla je kraći, trajaće par dana, izvođač je upravo tu kod nas, treba da potpišemo ugovor i krećemo sa radom”, tvrdi ona.

„26. aprila ove godine posle završene grejne sezone smo obavestili Odsek za društvene delatnosti da nećemo moći više da grejemo, a i zakonski nismo u mogućnosti da prodajemo nekom trećem licu toplotnu energiju”, rekao je za RTS Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice Leskovac.

Upoređujući ove dve izjave, izgleda da je informacija da Medicinska škola neće imati grejanje od uprave grada u osmospratnici do te škole putovala tri meseca.

„Juče smo imali sastanak sa izvođačem radova i zamolili ih i oni su dali obećanje da će svoj pun kapacitet dati da se to završi u što kraćem roku”, rekao je Tomica Jovanović, direktor JKP „Toplana” Leskovac za RTS.

Nije objasnio zašto su trebali da “mole” bilo koga ako je već bila javna nabavka i izabran izvođać radova, koji neće da radi za “molbu” već za pare građana Leskovca.

RTS javlja da su i u leskovačkoj Gimnaziji bile prethodnih dana hladne učionice i da je razlog tome bio nemar.

Naime, niko iz uprave škole nije pozvano “Toplanu” i prijavio da nema grejanja.

Problem je za nekoliko minuta rešen posle pitanja novinara javnog servisa “Toplani” a koje su obavestili roditelji učenika Gimnazije. (kraj) LJS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sasa
Sasa
7 meseca pre

Direktorka Medicinske skole nazalost unazadila je skolu. Putuje na eskurziju uzima dnevnice a skola zbog njene nebrige bez grejanja. Dobila fotelju stranacki SNS, bez ikakvih vrednosti za direktora. Njeno rukovodjenje skolom je propast.

Ivica
Ivica
7 meseca pre

Bitno je da je direktorka Medicinske škole znala da putuje sa đacima na ekskurziju o trošku roditelja koji su joj pritom dali i džeparac da joj putovanje bude lepše. Za grejanje je baš briga o a je ipak ne zamenljivi napredni kadar kao i direktorka Gimnazije koja je nezamenljivi član odeljenje zajednice, saveta roditelja, školskog odbora, učeničkog parlamenta i svih saveta u toj školi u kojoj ako ona ne odobri ne možeš ni da se iskijaš. Ali proćiće i vreme nazadnjak kao što je prošlo vreme crvenih i žutih, samo da dođe vreme ćorki pa sve redom.