Maturanti vranjske Gimnazije proslavili poslednji dan četvorogodišnjeg školovanja

VRANJE

Uz trubače, pesmu, igru i dobro raspoloženje maturanti Gimnazije “Bora Stanković” u Vranju obeležili su poslednji dan u školi.

Slavlje je počelo ispred škole uz trubače, a završilo na Trgu Staniše Stošića.

Gradom se orila njihova pesma koju su prolaznici sa zadovoljstvom slušali. Nisu krili radost i sreću što su završili jedno poglavlje u svom životu i što će postati akademski građani, s obzirom da velika većina planira da se dalje školuje na nekom od fakulteta.

Maturanti, rođeni 1999. godine, su na proslavi nosili majice sa različitim natpisima predstavljajući tako svoja odeljenja,  “Pokazali smo poslušnost”, “Tanjini anđeli”, “U dogovoru sa razrednom”, “Ok, donesi mi opravdanje”.

Direktorka vranjske Gimnazije Suzana Mišić Stanković kaže da će ova generacija gimnazijalaca biti upamćena po najviše osvojenih republičkih nagrada. Bilo ih je 16.

 “Posebno matematičko odeljenje 4/6  koje je po uspehu najbolje u Pčinjskom okrugu. U poslednjih 20 godina nismo imali takvo odeljenje. U tom odeljenju ima učenika koji su, prvenstveno, bili takmičari, aktivni po pitanju svih dešavanja u školi i nosioci mnogih aktivnosti. Na nivou generacije imaju oko dvadesetak republičkih nagrada i međunarodnih priznanja. Ono što ih izdvaja od prethodnih generacija je ta njihova umerenost i zrelost”, ističe direktorka.

“Bilo je i uspona i padova, ali se uvek pamte najlepši događaji. To nam je sigurno najlepši period u životu”, kaže Milana Zlonoga, predsednica đačkog parlamenta.

“Pamtiću druženje i ekskurzije. Bilo je i lepih i ružnih trenutaka, bežanja sa časova. Planiram da upišem Fakultet političkih nauka, smer međunarodni odnosi”, kaže Simona Popović.

To je sjajna  generacija  maturanata i jedno od najboljih odeljenja u Gimnaziji. Na  najbolji mogući način su održali poslednji čas socilogije i prezentovali kako usvojeno gradivo može  biti  na jedan kreativan i originalan  način  predstavljeno.

U  saradnji sa profesorkom sociologije Tanjom  Nedeljković, učenici su kroz scenski  nastup pokušali da ožive “Ideologije  nekad i sad”.

Profesorka ističe da su “prepoznali ideologije liberalizma, konzervativizma, socijalizma, fašizma sve do anarhizma.

Poslednji  čas  je pokazao  njihovu spremnost, zrelost i stav o usvojenom i naučenom gradivu.

Tako su se maturanti oprostili od škole i krenuli u jedan nov život koji sigurno neće biti isti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare