Maturant vranjske Gimnazije predstavlja Srbiju na Balkanskoj geografskoj olimpijadi

Na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi gimnazijalac Miša Stanković iz Vranja postigao veliki uspeh, osvojivši prvo mesto.

Na takmičenju je učestvovalo 120 učenika iz cele Srbije. Gimnaziju „Bora Stanković“ predstavljalo je petoro đaka koji su  ostvarili zapažene rezultate. Miša koji je postigao najveći uspeh dobio je poziv da učestvuje na Balkanskoj geografskoj olimpijadi gde će biti jedan od predstavnika tima Srbije. 

„Takmičenje je multi-disciplinarno i sastoji se iz tri dela u kojima se traži logički pristup i primena stečenih znanja u praksi. Predstavljati školu i sebe naRepubličkom takmičenju  je izazov, čast i ponos. 

Samo učešće mi je omogućilo susret sa drugovima koje sam ranije upoznao, a zahvaljujući ostvarenom rezultatu  bez polaganja prijemnog ispita mogu da se upišem na fakultet. Svoje obrazovanje planiram da nastavim na smeru prostorno planiranje. Ova priznanje je samo dokaz da se trud, rad i zalaganje isplate“, ističe ovaj maturant.

Njegova mentorka, profesorka geografije, Vesna Bogdanović kaže da  

ovaj učenik već tri godine učestvuje na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi i postiže odlične rezultate, a ove godine se plasirao i na Balkanijadu što samo potvrđuje njegov ogroman uspeh.

„On je svestrana ličnost što potvrđuju njegovi rezultati u različitim disciplinama, kao i njegov istraživački duh i širina u obrazovanju“, dodaje profesorka.

Reči hvale ima i direktorka Gimnazije Suzana Mišić Stanković.

„Tokom školovanja pomerao je granice uspeha, negujući svoj istraživački pristup i kritičko mišljenje što ga negde svrstava u istaknute pojedince, a ujedno i spremnost da bude deo tima i da svoj ogroman doprinos“. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare