Mask odustao od kupovine Tvitera, kompanija najavljuje pravnu borbu

NJUJORK

Najbogatiji čovek sveta Ilon Mask odlučio je da raskine ugovor o kupovini Tvitera, vredan 44 milijarde dolara. Razlog je, kako navode njegovi advokati, to što ova kompanija nije dostavila informacije o lažnim nalozima.

U podnesku Maskovih advokata navodi se da Tviter nije uspeo ili je odbio da odgovori na više zahteva za informacije o lažnim ili spam nalozima na ovoj platformi, što je fundamentalno za poslovni učinak kompanije, prenosi Rojters.

“Tviter značajno krši više odredbi ugovora, čini se da su lažne i obmanjujuće izjave na koje se gospodin Mask oslonio kada je stupio u Sporazum o spajanju”, navode advokati.

Sa druge strane, predsednik Upravnog odbora kompanije “Tviter”, Bret Tejlor je najavio da će pokrenuti pravni postupak kako bi se transakacija završila prema prethodnom dogovoru.

“Upravni odbor Tvitera je posvećen okončanju transakcije prema ceni i uslovima koji su dogovoreni sa gospodinom Maskom i planira da pokrene pravni postupak za sprovođenje sporazuma o spajanju”, napisao je Tejlor.

Ovo je još jedan preokret u sagi hoće li Mask kupiti Tviter ili neće.

Podsetimo, u aprilu je objavljeno da Mask kupuje Tviter za 44 milijarde dolara, ali je kupovina ubrzo odložena – dok ova kompanija ne dokaže da lažni i spam nalozi na ovoj mreži čine manje od pet odsto ukupnog broja korisnika. 

Izvor: RTS/Rojters

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare