Martinović u Medveđi: Dobri odnosi Srba i Albanaca garant su prosperiteta juga

MEDVEĐA

Ministar državne uprave i lokalne samouprave i predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu Aleksandar Martinović boravio je danas na jugu Srbije i u selu Dedić razgovarao sa meštanima Ramadanom Jakupijem i Zenom Alijem, čija gazdinstva se nalaze pokraj atarskih i lokalnih puteva koja su uništena tokom junskih poplava koje su pogodile opštinu Medveđa.

Martinović je naglasio da je neophodno hitno sanirati ovaj putni pravac, kako bi građani nesmetano stizali do svojih kuća i njiva, te da je siguran da će do kraja godine to biti i završeno.
On je ponovio da je čvrst stav predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije da se podjednako pomogne svakoj od 56 lokalnih samouprava, koje su pogođene poplavama.
„Ovde u slozi i jedinstvu žive svi dobri domaćini, i Srbi i Albanci, i jedni i drugi u Srbiji vide svoju otadžbinu. Obavezni smo da podjednako pomognemo svima, ne samo u Medveđi, nego i u Preševu i Bujanovcu, koji su takođe nacionalno mešovite sredine, kao i da nastavimo da negujemo dobre odnose između Srba i Albanaca, jer je to jedini garant napretka ovog dela Srbije”, naglasio je Martinović, saopšteno je iz ministarstva.


Na pitanje novinara da li ova prva poseta jugu zemlje znači da će on biti prisutniji u ovim krajevima nakon imenovanja na čelo Koordinacionog tela za jug Srbije, ministar Martinović je odgovorio potvrdno, navodi se u saopštenju.


On je kazao da je interes države da poboljšava odnose između Srba i Albanaca, koji bi trebalo da žive ne samo jedni pored drugih, nego u zajedništvu.

Martinović je naglasio da će država uložiti više sredstava kako bi mladi ostali da žive na jugu zemlje, te da su mir, sloga i ekonomski napredak ovog kraja politika koju vodi i za koju se zalaže rukovodstvo Srbije.
Šteta nastala na infrastrukturnim objektima u Medveđi preliminarno je procenjena na više od 273 miliona dinara, a od toga je, najviše oštećenja pretrpela lokalna putna mreža, te bi za njenu rekonstrukciju trebalo izdvojiti oko 173 miliona dinara. Šteta u poljoprivredi iznosi oko 58 miliona dinara, dok je voda potpuno uništila više od 160 hektara poljoprivrednog zemljišta i zasada.


Tokom današnje posete Martinović obišao je i domaćinstvo Milana Kontića, kao i makadamski put u naselju Šilovo, a o stanju na ovom području i obnovi infrastrukturnih objekata, razgovarao je sa predsednikom opštine Medveđa Draganom Kulićem. (kraj) LJS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Nikola
Nikola
10 meseca pre

Zajednistvo? Pa oni nepostuju drzavu u koju zive, pojeli su nas ministre bukvalno pojeli. Zajednicki zivot je nemoguc zbog paralelnog sveta. Zavese su skinute samo corav ne vidi%