Manifestacija „Dani Vranja“ po tradiciji okuplja veliki broj učesnika i posetilaca 

VRANJE

U okviru tradicionalne manifestacije „Dani Vranja“, sinoć je u gradu pod Pržarom održan koncert grupe „Galija“ koja je Vranjancima priuštila nesvakidašnji doživljaj. 

Nastup koji je priređen na centralnoj bini na Gradskom parkingu počeo je numerom „Čujem te lepo kako dišeš“, da bi se potom ređale dobro poznate pesme ove rok grupe koju obožavaju sve generacije od 7 do 77 godina. To se moglo videti i po publici koja je došla da uživa u dobro poznatom zvuku i glasu frontmena Nenada Milosavljevića, poznatijeg kao Neša Galija. 

U ranim večernjim satima u Gradskom parku u Vranju  priređen je program namenjen deci i mladima, ali i roditeljima.  Nakon maskenbala za mališane i predstave „Zlatokosa i tri medveda“ usledio je nastup plesne grupe „Feniks“. 

Današnji program manifestacije počeo je izložbom oldtajmera. Najpre je bio defile ulicama grada, da bi potom na šetalištu bilo izloženo više od 40 automobila. 

Popodne je zakazana degustacija starih tradicionalnih jela i  folklorni nastup Udruženja penzionera. 

Koncert Milice Todorović i Sare Jo zakazan je od 21 sat na centralnoj bini. 

Tradicionalna manifestacija „Dani Vranja“ počela je u subotu Međunarodnim festivalom folklora u Gradskom parku. 

Gostovala su kulturno umetnička društva iz Leskovca, Kosovske Kamenice, Bitolja, Skoplja i Bosilegrada. Nije izostao ni nastup folkloraša iz grada domaćina. 

Prvog dana nastupila je Maja Marinković, Vranjanka koja živi i stvara u Vrnjačkoj Banji. Postala je poznata nakon učešća u muzičkom takmičenju „Nikad nije kasno“. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare