Malinović: Saopštenje krije nameru da se Vojska Srbije zloupotrebi u političke svrhe
Brigadni general avijacije u penziji Sreto Malinović, koji je i predsednik resornog Odbora za bezbednost, odbranu i vanredne situacije DS ocenio je danas da su stavovi i zaključci objavljeni danas, nakon održane zajedničke sednice Kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Srbije “izraz potpune konfuzije i kao takvi predstavljaju opasnu zamenu teza”.

“Niko od onih koji protestuju nije jednu ružnu reč rekao za vojsku ili policiju, niti je pomišljao na državni udar. Traži se samo da se obezbede normalni izborni uslovi u kojima će narod imati priliku da se izjasni i opredeli u demokratskoj atmosferi, na način koji je u svim uređenim zemljama podrazumevajući. Državni udar i navodni destruktivni pokušaji usmereni na destabilizaciju stanja, poretka i zemlje plod su propaganda tabloidnih medija bliskih vlasti. Oni neprestano lansiraju vesti o pretećoj opasnosti kako bi mobilisali pristalice režima, dezinformisali javnost i suštinski naneli štetu samoj vojsci. S kojim pravom na takav način neko govori o svojoj vojsci?

Potenciranje da se neće dozvoliti fiktivna pretnja narušava ustavni položaj oružanih snaga, one se time nepotrebno uvlače u nešto što izlazi iz okvira definisanih Ustavom. Vojska se mora zastiti od zloupotreba politicara. Saopštenje iste ili slične sadržine i intonacije nikada ranije nije plasirano u javnost, što govori i amaterizmu i opasnim namerama onih koji se igraju vojskom i njenim ugledom. Nikada saopštenje nije bio autodiktat ministra vojnog. 

Nadamo se da će pobediti pamet i odlučnost ljudi u vojsci da služe svojoj državi i svom narodu a ne nekakvim šarlatanima koji su u 50 godina služili vojsku tri dana”, navodi se u saopštenju Malinovića.Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare