Mali najavio donošenje novih mera

LESKOVAC

Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas u Leskovcu da će ubrzo Vlada Srbije dometi nove mere koje za cilj imaju podršku zapošljavanju.

On je rekao i da se “čine napori” da se reši problem ulaska srpske robe na Kosovo ali da o detaljima još uvek ne može da govori,

Mali je u Leskovac, na razgovor sa privrednbicima, stigao sa pola sata zakašnjenja iz Vranja, gde je razgovarao sa privrednici a , i Surdulice, gde je bio , sudeći prema objavama na društvenim mrežama tamošnjih članova SNS, u stranačkoj kampanji.

Ministar finansija Siniša Mali tokom posete juga Srbiji boraviao je i u Leskovcu. On je imao sastanak sa leskovačkim privrednicima gde se govorilo o ekonomiji, investicijama, ekonomskim merama Vlade Republike Srbije i planu Srbija 2025. Gradonačelik Goran Cvetanović je, otvarajući sastanak, rekao da je lokalna samouprava 2019. godinu završila sa suficitom u budžetu u iznosu od 39,5 miliona dinara.

„Budžet za 2020. godinu iznosi 4,7 milijardi dinara, dok je budžet 2012. godine, kada smo preuzeli odgovornost, iznosio 3,5 milijarde dinara. To govori da se danas za potrebe naših sugrađana izdvaja milijardu i 200 miliona više nego tada. Lokalna samouprava ima odličnu saradnju sa privrednicima, sa ciljem da artikulišemo njihove probleme, održavamo komunikaciju sa njima. U tom pravcu ćemo i nastaviti.“

Siniša Mali, ministar finansija, naglasio je da se država poslednjih nekoliko meseci pokazala na jedan potpuno drugačiji način.

„Država Srbija je u ovom teškom periodu krize puno preuzela na svoja pleća. Čim je počela kriza sa korona virusom pripremili smo paket ekonomnskih mera u ukupnom iznosu od 5,1 milijardu evra, što je 11% našeg BDP-a. Ne samo da smo definisali mere, nego sme započeli i njihovu implementaciju. Vodili smo se time da pomognemo onima kojima je najpotrebnije, mikro, malim i srednjim preduzećima u privatnom sektoru, kako bismo spasili privatnike poput krojača, frizera, obućara… Oni su nam bili fokus kao nikada do sada i gledali smo da napravimo mere tako da nemamo veliki broj nezaposlenih u vreme najveće ekonomske krize u celom svetu. Jedna mala, ali ekonomski snažna Srbija, je pokazala da može da prođe kroz krizu na pravi način. Sve to ne bismo mogli da predsednik Vučić još 2014. nije uradio reforme koje su za rezultat imale suficit u budžetu u prethodne četiri godine i stabilne finansije. U početku je podsmeh pojedinaca izazvala najavljena pomoć od 100 evra svakom punoletnom građanin, a ta pomoć je do sada isplaćena za 5,5 miliona ljudi.“

Ministar Mali je najavio planovi za akciju pod nazivom SRBIJA 2025.

„To je program koji želimo da sprovedemo u narednih pet godina i koji podrazumeva 14 milijardi evra za investicije u infrastrukturu, da završimo vodovodne, kanalizacione mreže, puteve, u nove bolnice, vrtiće, stanove za mlade bračne parove, ekologiju, turizam… Sve radimo da bismo podigli životni standard građana Srbije.“

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Građanin Leskovca koji pamti
Građanin Leskovca koji pamti
4 godine pre

Šteta što nema još neka fabrika ko “Zdravlje”, da je utopi za siću, a zatim kupi još par desetina stanova u Bugarskoj. To je čovek koji je utopio Zdravlje Leskovac, za siću od 3,5 mil. Eura, fabriku koja je samo u akcijama kod banaka imala 20 miliona, zalihe sirovina za 9 miliona eura i gotove robe za 10. O nekretninama i fabrikama koje su radile u Vllasotincu, Lebanu i Beogradu da ne pričamo.

teraj dalje
teraj dalje
4 godine pre

dajte vi ljudima pristojne plate i penzije.Normalno kad neko ima primanja 200 eura i kad mu das 100 da mu puno znaci.Tako i onaj Palma sto deli lljudima neku bedu od 2 ili 3 hiljade din. a ljudi neznaju da im je to ukradeno i da im on daje njihovo.