„Mali Joakim“ u Vranju – sedam dana najboljih dečijih predstava

VRANJE

Pozorište „Bora Stanković“ domaćin je festivala profesionalnih pozorišta za decu i mlade „Mali Joakim“ koji ove godine proslavlja 16. rođendan. Od nedelje 12. novembra, do subote 18. novembra biće odigrano sedam dečijih predstava, a ulaznice su već u prodaji.

Festival okuplja najbolje dečije predstave „južno od Save i Dunava“, a ovogodišnji selektor ,,Malog Joakima” glumac i umetnički direktor vranjskog Pozorišta, Bojan Jovanović je za takmičarski deo odabrao sedam predstava.

Predstava PBS-a ,,Pinokio” koja je rađena po tekstu i režiji Darka Kovačovskog biće odigrana 12. novembra u 18 časova.

Predstava ,,Mulan” Pozorišta za decu Kragujevac po tekstu Tijane Grumić, a u režiji Damjana Kecojevića odigraće se 13. novembra od 16 i 19 časova.

Narodno pozorište Užice odigraće predstavu ,,Vasilisa Prekrasna” po tekstu Miodraga Stanisavljevića, a u režiji Vahidina Prelića 14. novembra od 17 i 19 časova.

Predstava ,,Hrabra Krojačica” Kruševačkog pozorišta koja je rađena po tekstu Jelene Paligorić Sinkević, a u režiji Marka Torlakovića biće odigrana 15. novembra od 11:30 i 13:30 časova.

Pozorište lutaka Niš odigraće predstavu ,,Bajka o ribaru i ribici” rađenu po tekstu Nine Pavlović (po motivima bajke A.S. Puškina), a koju je režirala Vjera Vidov 16. novembra od 17 i 19 časova.

Predstava Kraljevačkog pozorišta ,,Jednobarki vitez” po tekstu Dejana Aleksića, u režiji Aleksandra Kovačevića biće odigrana 17. novembra od 17 i 19 časova.

U čast nagrađenih ansambl Narodnog pozorišta iz Leskovca odigraće predstavu „Uobražena Margareta“ Miodraga Dinulovića, 18. novembra od 17 i 19 časova.

Ulaznice za sve predstave su po 300 dinara, a komplet ulaznica 1.800 dinara i mogu se kupiti na blagajni pozorišta od utorka, 31. oktobra, dok će u onlajn prodaji biti od ponedeljka, 6. novembra.

O predstavama će odlučivati žiri u sastavu: Aleksandar Radulović, umetnički direktor NP Pirot, Sonja Milojević, glumica Šabačkog pozorišta i Ivan Janković, glumac NP Leskovac.

Moderator razgovora o predstavama biće Bojan Tasić, dramaturg iz Vranja.

Festival organizuju Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije i Pozorište „Bora Stanković“, kao domaćin. (kraj) DC/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare