Majka ranjenog dečaka na Kosovu: Napadač nije pucao na decu, povređeni su od metka koji se odbio od asfalta

ŠTRPCE

Majka povređenog u jučerašnjem incidentu u selo Drajkovce kod Štrpca Zorica Stojanović je izjavila da prema informacijama koje ima osumnjičena osoba za ranjavanje njenog sina Stefana Stojanovića nije pucao na njih već da se metak od asfalta odbio (rikošetirao) i da je ranio u rame njenog sina.

„ Nisam znala šta i kako se desilo, samo sam znala da je ranjen, blokirali su put, jedva smo živi stigli do Štrpca. U Štrpcu se već sanirali ranu, videli šta je kako je i poslali ga ovamo (Bolnica u Lapljem selu)“, kazala je on ispred bolnice.

Dodaje da, kako je čula, deca su se igrala sa badnjakom, pošto je bilo Badnje veće, slikali su se u Gotovuši i naišao taj čovek, Albanaca, Šiptar, ne zna koji. Pucao na put, na asfalt, nije pucao na njih(mladiće) i pored mog sina ranjeno je i još jedan mladić. Hvala bogu dobro je živo i zdravo“, kazala je Zorica Stojanović.

Jučerašnje ranjavanje dvojice Srba kod sela Drajkovce, opština Štrpce je našlo na oštru osudi kosovski i međunarodnih zvaničnika.

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu je podnelo zahtev za određivanje mere pritvora za osumnjičenog, koji je juče za nepuna sata posle napada uhapšen.

Izvor: Danas/Beta

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare