Lutajuća srca i Dom zdravlja među dobitnicima nagrade 11.januar

NIŠ

Dom zdravlja Niš i Lutajuća srca dobitinici su  nagrade 11. januar u kategoriji kolektiva. Najveće gradsko priznanje kao pojedinci dobili su ove godine  Novica S.Randjelović, ekonomski istoričar i publicist i Miloje Branković, direktor EcotradeBG iz Niša. Posthumno je odlikovan i  Saša Seferović, anestetičar Kliničkog centra Niš.

 “Dom zdravlja u Nišu je od samog početka bio na braniku od prvih dana epidemije kovid 19.Preko 85.000 ljudi je prošlo kroz Dom zdravlja”- kazao je Boban Džunić, predsednik Skupštine grada Niša i Komisije za dodelu nagrada.

                Kome će 11.januara 2021.godine biti uručeno najveće priznanje grada Niša odlučivala je Komisija kojom je presedavao Boban Džunić, a članovi su  prorektor Univerziteta u Nišu dr Vlastimir Nikolić, protojerej stavrofor Branislav Cincarević, ispred Eparhije niške, pukovnik Slađan Hristov i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                Komisiji je za nagradu predloženo 16 pojedinaca i  7 kolektiva.

              Fond za nagradu 11. januar je 500.000 dinara, a uz novčanu nagradu laureati dobijaju diplomu i statuetu “Oslobodiocima Niša”. Zvanična dodela je 11. januara na Dan oslobođenja Niša od Turaka koji je ujedno i Dan grada. Priznanja  “11. januar” dodeljuju se od 1995. godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare