Lovci oslobodjeni plaćanja za preregistraciju ili nabavku novog oružja?

MEDVEDJA

Podržavajući aktivnosti Lovačkog saveza Srbije i predsednika, Dragana Šormaza, članovi lovačkih udruženja, na sednici Saveta Jablaničkog lovnog okruga, održanoj 31. oktobra u Sijarinskoj banji, složili su se da legalni i odgovorni držaoci oružja treba da se poštede nepotrebnih izdataka prilikom preregistracije ili nabavke novih komada oružja.

Predsednik Lovačkog saveza Srbije (LSS), Dragan Šormaz, prisustvovao je sednici Saveta Jablaničkog lovnog okruga, u organizaciji Lovačkog udruženja iz Medvedje.

Tokom sednice, govoreno je i o izmenama postojeće zakonske regulative, tačnije Zakona o divljači i lovstvu i pratećih pravilnika Zakona o oružju i municiji, koja otežava rad lovačkih udruženja i lovaca.

Jednoglasno je zaključeno i da, zasad, nije potrebno formiranje regionalnog lovačkog saveza, prvenstveno iz razloga, što bi ta opcija bila finansijski neopravdana.

Lovci sa teritorije Jablaničkog okruga smatraju da će nova rešenja u Zakonu o divljači i lovstvu, unaprediti lovstvo kao delatnost koja nije zaslužila da bude na društvenim marginama.

Sednici Saveta Jablaničkog lovnog okruga, takodje, prisustvovao je i predsednik opštine Medvedje, Nebojša Arsić, kao i predsednici lovačkih udruženja iz Bojnika, Crne Trave, Vlasotinca, Leskovca, Medvedje i ostalih opština koje pripadaju ovom lovnom regionu.

Jablanički lovni okrug podeljen je na dvanaest lovišta kojima gazduju lovačka udruženja u okrugu prema postojećoj raspodeli.

Takodje, na teritoriji okruga, postoje još tri zasebna lovišta pod gazdovanjem JP „Srbijašume“.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
trackback
‘Poštedeti lovce troškova za preregistraciju i nabavku novih komada oružja’ – Lovci Balkana
6 godine pre

[…] Podržavajući aktivnosti Lovačkog saveza Srbije i predsednika, Dragana Šormaza, članovi lovačkih udruženja, na sednici Saveta Jablaničkog lovnog okruga, održanoj 31. oktobra u Sijarinskoj banji, složili su se da legalni i odgovorni držaoci oružja treba da se poštede nepotrebnih izdataka prilikom preregistracije ili nabavke novih komada oružja, donosi Jugpress.com. […]