Lokalne vlasti ne daju da odbornici vlasti i opozicije debatuju u skupštinskoj sali, događaj otkazan

LESKOVAC

Predsednik Skupštine grada Leskovca Aleksandar Đurović (SPS) odbio je da da dozvolu za korišćenje skupštinske sale za debatu odbornika, predstavnika vlasti i opozicije u toj Skupštini.

Na debatu „Šta je potrebno Leskovcu“, koju je organizovalo Udruženje građana Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije a u okviru Festivala demokratije (DemFest) , koji pokreće CRTA, pozvani su i predsednik Skupštine Đurović kao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović .

Iz Cvetanovićevog kabineta nije stigao nikakav odgovor a Đurović se zahvaljuje na pozivu ali ne kaže da li će učestvovati na debati.

Ispod zahvaljivanja, organizatora obaveštava  da nisu u mogućnosti da omoguće korišćenje sale  „iz razloga što se od postavljanja opreme u okviru realizacije projekta e-parlamenta, sala Skupštine grada koristi isključivo za potrebe organa grada“.

Koje su to potrebe i šta su „organi grada“ ostaje dilema.

Na poslednoj sednici Skupštine grada se pokazalo da ta oprema, koja je izgovor, ni posle više meseci ne funkcioniše.

A od njenog postavljanja u skupštinkoj sali su organizovani razni drugi događaji ali je, izgleda, problem debata na kojoj je trebalo da govore predstavnici odbornika koji predstavljaju građane Leskovca .

Zbog tih odbornika je, zapravo, i instalirana ta oprema čije korišćenje nije planirano na ovoj debati.

Uzgred, jedan od događaja organizovan u toj sali je i obeležavanje tri godine drugog mandata gradonačelnika Leskovca.

Pre odbijanja predsednika Skupštine da dozvoli korišćenje skupštinske sale za debatu odbornika, koji čine tu Skupštinu grada, zahtev organizatora za iznajmljivanje sale odbila je i direktorka Centra za stručno usavršavanje, inače kadar SNS.

Kao i Đurović, i ona je nekoliko dana oklevala sa odgovorom koji je, na kraju glasio

„s obzirom na to da se u vašem zahtevu pominje debata u kojoj će učestvovati političke stranke, obaveštavamo Vas da se u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju ne održavaju ovakva okupljanja u skladu sa aktima ustanove i Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja po kome Centar posluje“.

Ova tvrdnja sadrži niz neistina,  debata odbornika nije politički događaj, u Centru za stručno usavršavanje su i pojedine političke stranke imale aktivnosti, a  prostor se izdaje raznim privatnim klubovima za časove plesa, joge, borilačkih veština i tome slično.

Uzgred, upravo je Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije  u Centru za stručno usavršavanje ranije organizovao debatu sa predstavnicima političkih stranaka o partijskom zapošljavanju u Leskovcu.

Debata na čijoj smo pripremi radili prethodnih nedelja se otkazuje. Razlog je vrlo jasan, odbornici ne mogu da debatuju u Skupštini grada, razgovor o tome kako ko od predstavnika građana vidi potrebe Leskovca i njegovih građana nije poželjan ni u prostorijama Centra za stručno usavršavanje, čiji je osnivač grad Leskovac, a plan rada i finasijske izveštaje im odobravaju isti ti odbornici.

U svetlu svega toga, da li je uopšte potrebno postavljati pitanje da li postoji demokratski dijalog, i spremnost  najviših predstavnika lokalne vlasti u Leskovcu  za njega?

Očigledno je da ne samo da ne žele da učestvuju u debati već i sve čine da ona ne bude održana, upravo odugovlačenjem sa odgovorom oko iznajmljivanja ili ustupanja skupštinske sale.

Svakako, vidimo se sledećom prilikom.

U Leskovcu, 13.9.2019                       Udruženje građana

                                                            Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije

Prati
Obavesti me o
guest
4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
zeljko
zeljko
14 Septembra, 2019 4:52 pm

Socijalisticko-SNS kamarada, vrhuske opstinske, direktorska fotelja pre staza starlete, i autoritet dizaca tegova, u odelu predsedavajuceg u skupstinskoj vecini.Ni trunke demokratije.

Zeljko
Zeljko
14 Septembra, 2019 9:43 am

Kako je to ruzno.Gde je tu demokratija.Pa taj CSU, je pandan, direktorka je poslusnica gradonacelnika.

na vas se pale samo iskompleksirani
na vas se pale samo iskompleksirani
13 Septembra, 2019 11:03 pm

I opet bi vi leba bez motike. Sve neki pametnjakovici za nase dobro al mi da rintamo, a oni da mi pametuju. Deder da cujem ko ste vi, kakvo vam je osnovno i srednje obrazovanje. Za studije vec vidim jer se bavite prodavanjem magle. Narod ima dosta problema i bez vaseg soljenja pameti. Kako vas nije sramota da nama mucenicama sa 300 evra plate vi prodajete bolji zivot dok smisljajuci gluposti izvlacite za sebe po 1000 evra nezaradjene plate. More,vi mislite da jos ima blesavih.

Cinjenice
Cinjenice
14 Septembra, 2019 9:11 am

O kome pricaš ?

Проститутки Бишкека
4
0
Ostavite komentar.x
()
x