Lokalne saobraćajnice preko zime održava firma „Saba Belča“ iz Preševa

BEOGRAD

 

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Bujanovac, održanoj danas, usvojen je Plan održavanja – čišćenja saobraćajnica u zimskim uslovima za nastupajući period i taj posao je poveren preševskoj firmi „Saba Belča“.

Po rečima šefa odeljenja za investicije u Opštinskoj upravi, Envera Ramadanija, koji je predstavio Plan, održavanje će se obavljati po listi prioriteta, a pomenuta firma ima na raspolaganju svu potrebnu mehanizaciju za kvalitetno obavljanje ovog zadatka.

Za održavanje i čišćenje će po potrebi biti angažovan i JP „Komunalac“.

Na sednici je usvojen i zaključak koji definiše tri kritična lokalna putna pravca i deonica za koje je predviđeno dodatno angažovanje ljudstva i sredstava u ekstremnim zimskim uslovima i to su, kao i svake godine, pravac Bujanovac – Zarbince, Bujanovac – Dobrosin i Bujanovac – Prohor Pčinjski.

„Održavanje ovih putnih pravaca tokom zime iziskuje dosta finansijskih sredstava i dobru organizaciju – moramo biti spremni i maksimalno angažovani na ovom zadatku“, naglasio je predsednik opštine i komandant Štaba, Šaip Kamberi.

On se založio i da se ove zime pojača kontrola na kritičnim deonicama, odnosno da članovi štaba preuzmu ulogu supervizora koji će na terenu neposredno utvrđivati kojom dinamikom se čiste putevi i interveniše.

„Održavanje puteva tokom zime košta jako puno, a usluga koju plaćamo nije uvek na najvišem nivou“, kako je rekao Kamberi.

Pregled potencijalno ugroženog stanovništva i stočnog fonda koji je sačinjen od izveštaja predsednika svih mesnih zajednica je vraćen na doradu zbog netačnih podataka.

„Brojke u izveštajima iz mesnih zajednica su toliko preuveličane da ispada da je polovina stočnog fonda na teritoriji opštine ugrožena. Traženi su podaci o staračkim domaćinstvima u brdsko-planinskim predelima,  kojima bi eventualno trebalo pomoći tokom zime, a dobili smo praktično popis svih starijih meštana po mesnim zajednicama“, rekao je zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić, ocenivši ponašanje predsednika mesnih zajednica kao krajnje neodgovorno.

Inače, direktor Veterinarske stanice Bujanovac, Miodrag Milković, je izneo podatak da je tokom prošle zime bilo ugroženo 18 domaćinstava sa oko 70 grla stoke.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare