Lokalna vlast opet zadužuje Vranjance, promenili i nazive ulica

VRANJE

Skupština grada Vranja na današnjoj sednici usvojila je Odluku o zaduživanju grada za finasiranje i refinansiranje kapitalnih investicija.

Obrazloženje je podneo većnik zadužen za budžet i finansije Bojan Kostić koji je rekao da je Ministarstvo finansija dalo saglasnost za dugoročno novo kreditno zaduživanje grada Vranja.

„Reč je o 100 miliona dinara i to za izgradnju vrtića u naselju Raška i gradskih saobraćajnica. Ovom odlukom odobreno je i refinansiranje, odnosno produženje roka otplate postojećih kredita. Razlog ovog zaduženja je osiguranje stabilnog finansiranja investicija u okolnostima pandemije”, rekao je Kostić.

Odbornici su usvojili i Odluku o izmenama i dopunama odluke o boravišnoj taksi, kojom je predviđeno smanjenje boravišne takse za 8,3 odsto.

Doneta je i Odluka o izmenama i dopunama odluke o naknadama za usluge koje pruža Gradska uprava, kojom je predviđeno ukidanje naknade takse za fizička lica, koja traže kategorizaciju objekta za smeštaj turista.

Na sednici skupštine potvrđena je i odluka koju je predložilo Gradsko veće da se privrednim subjektima registrovanim za ugostiteljsku delatnost umanjuje naknada za korišćenje prostora na javnim površinama za 90 odsto. Umanjenje se odnosi na bašte otvorenog i zatvorenog tipa.

Usvojen је zahtev JP „Vodovod“ Vranje za povećanje cena komunalnih usluga, distribucije vode i odvođenje otpadnih voda za 18,9 odsto.

Zahtev za promenu cene vode obrazložio je direktor „Vodovoda“ Goran Đorđević.

On je rekao da se radi o kompromisu i da se traži povećanje cene vode od 18,9 posto iako bi trebalo 22,60 procenata.

Tako će cena vode ubuduće za domaćinstva biti 99,40 dinara, a za pravna lica 260 dinara.

Direktor Đorđević je dodao da će po novom cenovniku četvoročlana porodica prosečno plaćati mesečno vodu 1.980 dinara, što se ne može ni uporediti sa cenom mobilne telefonije, interneta ili kablovske.

Odbornici su usvojili Izveštaje o radu sa finansijskim izveštajima za 2020. godinu javnih ustanova u Vranju, kao i niz odluka o kadrovskim rešenjima u komisijama i odborima.

Na sednici lokalnog parlamenta usvojen je i Predlog Rešenja o utvrđivanju i promeni naziva ulica u Vranju.

Ubuduće Ulica 29. novembar nosiće naziv Heroji sa Košara, Ulica Moše Pijade biće Ulica Milunke Savić, Matije Gupca Kralja Aleksandra Krađorđevića, a Lenjinova dr Dimitrija Jovčića.

Ulica Pariske Komune ubuduće će se zvati Bulevar Nikole Tesle, dok će Bulevar AVNOJ-a nositi ime Patrijarha Pavla.

Novoizgrađena ulica pored ritejl park „Zona“ nosiće naziv Praška.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare