LKC onlajn

LESKOVAC

U skladu sa Uredbom o merama za vreme vanrednog stanja, Leskovački kulturni centar nastavlja onlajn svoje aktivnosti. Na sajtu www.lkc.org.rs u četvrtak, 9. aprila u 21:00 časova, na programu će biti koncert filmske muzike u izvođenju Omladinskog kamerni orkestar Strings. Dirigent je Rade Pejčić.

STRINGS festival i letnja akademija muzike je manifestacija koja je koncipirana tako da je u jednom delu usmerena ka publici u okviru koje se organizuju koncerti klasične i džez muzike vrhunskih domaćih i stranih umetnika, različite izložbe, predavanja, razgovori, prezentacije, radionice i sl. dok je u drugom delu edukativnog karaktera kada eminentni domaći i strani profesori na žičanim instrumentima rade individualno sa talentovanim polaznicima prenoseći im svoje znanje sa ciljem njihovog dodatnog usavršavanja. U okviru festivala se svake godine održava radionica kamernog orkestra koju vodi profesor Rade Pejčić. Na STRINGS-u 2018. godine na programu je bila filmska muzika u obradi i muzičkoj transkripciji Konstantina Blagojevića specijalno urađenu za ovaj koncert. Na programu su dela najboljih svetskih autora fimske muzika a posebnu zahvalnost dugujemo Zoranu Simjanoviću koji nam je, za ovu priliku, ustupio svoju Filmsku svitu, čiji je autor.

U subotu, 11. april u 21:00 časova, publika će biti u mogućnosti da prati onlajn tribinu „U krupnom planu” čiji je gost Svetozar Cvetković, naš proslavljeni glumac i filmski producent, dugogodišnji upravnik Ateljea 212. On je gostovao na tribini „U krupnom planu“ 26. maja 2017. godine, kada je.govorio o ključnim ličnostim i događajima u svojoj karijeri, glumačkom zanatu, značaju filmske umetnosti, festivalu LIFFE i leskovačkim porodičnim korenima. U osvrtu na uloge u kultnim ostvarenjima domaće kinematografije, među kojima su “Gorila se kupa u podne”, “Mister Montenegro”, “Na putu za Katangu”, “Vreme čuda”, naglasio je da su na njega uticali Makavejev, Žika Pavlović i “crni talas”, a da je jedan od najlepših i najemotivnijih filmova koje je snimio “Srećna Nova *49” Stoleta Popova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare