LJUBENOVIĆ: ZAKUP ZEMLJIŠTA NA GODINU DANA NEDOVOLJAN

VLASOTINCE

 

„Vinski bal“ je tradicionalna manifestacija, nama od velikog značaja, pokušavamo malo da je proširimo, da dobijemo goste sa svih strana i u tom smislu povećavamo rad na samoj organizaciji i na medijskom oglašavanju, kaže za JUGpress predsednik opštine Vlasotince  Miroslav Ljubenović.

 

U opštini Vlasotince veliki broj ljudi se I dalje bavi vinogradarstvom  a Ljubenović kaže da su “glavne prepreke  loša privatizacija  privrednih kombinata koji su se bavili proizvodnjom vina kao I to što zemljište nije imovinsko-pravno do kraja razgraničeno.

“Mi smo , kao opština,  sa ministarstvom uspeli da odradimo zakup poljoprivrednog zemljišta, s tim što nam to ministarstvo nije dozvolilo na duži period, nego samo na godinu dana. Tu stoji problem da ozbiljan zakupac zemljišta neće da uzme, npr. 100 hektara, a da nije u stanju za godinu dana samo da pročisti, a kamoli da zasad uradi”, objašnjava Ljubenović I dodaje da je

“u perspektivi” moguće da ne neko od većih proizvodjača dodje u Vlasotince ali da je, za sada, to na nivou  pojedinaca i malih firmi.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare