LJUBENOVIĆ: TRIDESET DVA MILIONA EVRA ZA INDUSTRIJSKU ZONU

VLASOTINCE

 

Pedsednik opštine Vlasotince Miroslav Ljubenović rekao je za Regionalnu informativnu agenciju JUGpress da je ta opština konkurisala kod Ministarstva poljoprivrede projektom regulisanja Industrijske zone za 32 miliona evra.

 

„ Projekat podrazumeva da se u celosti reguliše u prostoru Industrijske zone kišna kanalizacija, kanalizacija, nova vodovodna mreža, ko i novo asfaltiranje ulica. Takođe planiramo i proširenje Industrijske zone”, rekao je Ljubenović.

 

On je dodao da je Vlasotincu indistrijska zona “preko potrebna”.

“Firme koje ovde posluju ,  pre svega strane firme iz oblasti elektronike,  šire se  tako da će se do kraja godine otvoriti još jedan pogon za još sto radnika. Firma Elrad otvoriće još jedan pogon”, obašnjava Ljubenović.

Kaže da je  poboljšanje infrastrukture i u industrijskoj zoni i u ostalim delovima grada „ od velikog značaja“.

„ Mi uveliko radimo i asvaltiranje. Asvaltirali smo u Šišavi, Svođu, Manastirišti i u gradskim mesnim zajednicama. Nedavno smo na tenderima izabrali izvođače radova po pitanju rasvete u iznosu od dva miliona. Što se tiče kanalizacije radovi su u iznosu od 4,2 miliona i kišnu kanalizaciju u iznosu od 4,5 miliona dinara. S obzirom da su već radovi na letnjem održavanju udarnih rupa u toku,  imamo jednu veliku akrivnost što se tiče infrastrukture. Naravno, mi se trudimo da to poboljšamo u svakom slučaju”, rekao je Ljubenović.

 

Kaže das u ovo sve predviđeni budžetski troškovi I da za ove namene rebalnas budžeta nije potreban.

“ Međutim, ukoliko postoji potreba i za daljim asvaltiranjem ulica razmišljamo o tome da i putem kredita i rebalansa menjamo odnos sredstava u budžetu”, dodao je on.

 

Opština je dobila podršku I za uredjenje atarskih puteva.

 

“Prihvačen je  naš program za poljoprivredu  u okviru koga od nadležnog ministrstva dobijamo šest miliona dinara a iz opštuinkog budžeta učestvujemo sa  sedam miliona dinara .

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare