Linija Niš-Malta dva puta nedeljno

NIŠ

 Sa aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu dva puta nedeljno će od sada moći da se leti do Malte. Uvođenje nove aviolinije je proslavljeno na tradicionalan način, vodenim topovima .

                          Avion iz Malte sleteo je na niški aerodrom u 19 časova, dok je iz Niša poleteo za Maltu u 19.25 časova, a Zdravković je istakao da su Aerodromi Srbije veoma ponosni na to što je Ryanair kao jedan od njihovih najvećih partnera odlučio da dalje razvija svoju mrežu sa aerodroma “Konstantin Veliki”.

                          “Veoma smo ponosni da je Ryanair kao jedan od najvećih partnera Aerodroma Srbije dolučio da dalje razvija  svoju mrežu letova sa aerodrome “Konstantin Veliki u Nišu”, kazao je Mihajlo Zdarvković. “Verujemo da će  naše partnerstvo rasti i u budućnosti, ne samo kada se radi o aerodromu u Nišu vić i kada je u pitanju aerodrome Morava u Kraljevu. Ponosni smio  i na rast koji zajednički ostvarujemo svake godine i verujemo  da će sledeća godina biti još bolja”, istako je Zdravković.

                        Zdravković je dodao da je aerodrome Konstantin Veliki u Nišu u oktobru  imao 42.949 putnika, što je u odnosu na oktobar prošle godine kada je imao 29.855 putnika rast od 44 odsto.

                        “Za period januar-oktobar ove godine Aerodrom Konstantin Veliki imao je 338.527 putnika, što je za 14 odsto više u odnosu na isti period prošle godine”, kazao je Zdravković. “Kada gledamo promet robe,ili kargo saobraćaj, on je  ove godine veći je za 73 odsto u odnosu na isti period prošle godine”.

                        Od 2015. godine kada je resorno ministarstvo za saobraćaj preuzelo upravljanje razvojem i ulaganje u aerodrome, niški aerodrome beleži odlične rezultate.

                         “Od tada je kroz aerodrom prošlo milion i 250 000 putnika. Poređanja radi  od otvaranja aerodrome  1986.godine do 2014.godine kroz ovaj aerodrom je prošlo 173.842 putnika, a u 2019.godini će proći dva i po puta više putnika nego za ovaj period. Smatramo da je bitan podatak da u zimskoj sezoni 2019/2020.godina imamo u ponudi duplo više destinacija do kojih se može leteti iz Niša nego u zimskoj sezoni prošle godine”, naveo je Zdravković.

                         On je dodao da se ostvaruju obećanja koja je dala ministarka Zorana Mihajlović.

                          “Za period od nešto više od godinu dana u aerodrom u Nišu uloženo je preko 250 miliona dinara, a u toku je postupak dobijanja dozvole za projekat sistema svetlosnog obeležavanja, čija je vrednost prve faze blizu jednog miliona evra. U toku je i postupak raspisivanja javne nabavke za izradu projektno-tehničke dokumentacije nove terminalne zgrade površine 5.000 metara kvadratnih. Takođe smo u toku raspisivanja javne nabavke za izradu projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju poletno-sletne staze. Samo u oktobru smo sanirali 11 kilometara pukotina u asfaltu na poletno sletnoj stazi. I sve ovo aerodrome ne bi mogao sam bez podrške države i upravo ovakvim ulaganjima u infrastrukturu i opremanja niškog aerodrome država stvara uslove da ima ineteresa da se leti sa ovog aerodrome”,  zaključio  je Zdravković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare