Likovni konkurs povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

LESKOVAC

Udruženje za pomoć MNRO Leskovac povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, raspisalo je likovni konkurs pod nazivom „Svet je lep kada zajedno stvaramo“. Pravo učešća imala su deca, mladi i odrasli, korisnici usluga Dnevnog boravka i članovi Udruženja za pomoć osobama sa intelektualnim poteškoćama sa teritorije Republike Srbije. Cilj konkursa je promocija ideje da različitost čini svet bogatijim i boljim mestom za život, kao i da se prikaže kreativnost osoba sa intelektualnim poteškoćama. Na konkurs je pristiglo ukupno 165 radova, a učešće je uzelo 138 dece, mladih i odraslih sa intelektualnim teškoćama, članovi Udruženja i korisnici dnevnih boravaka iz 20 gradova/opština u Srbiji. Robne nagrade su osvojili:

  1. Anđela Radisavljević – Udruženje iz Vrnjačke banje;
  2. Mladen Nikolić – D.B. iz Vlasotinca i
  3. Dragana Stevanović – D.B. Mara iz Niša.

U Dnevnom boravku „Duga“ upriličena je i svečanost povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom kako bi se ukazalo na probleme sa kojima se korisnici ove ustanove susreću ali i na mogućnosti i sva dobra koje oni društvu mogu da pruže. Aleksandra Jovanović, sekretar Udruženja za pomoć MNRO Leskovac, napomenula je da invaliditet nije bolest već stanje, te da osobe sa invaliditetom nemaju problem, već da je problem nerazumevanje i nemogućnost prihvatanja različitosti.

Zamenica gradonačelnika Jasmina Ranđelović predstavnicima „Duge“ poželela je da nastave da kao i do sada vredno i predano rade sa osobama sa smetnjama u razvoju i obećala podršku grada Leskovca u obavljanju ovog posla.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare