Likovna kolonija u Domu kulture Roma

LESKOVAC

Četvrta likovna kolonija pod nazivom “Slikanjem prevaziđimo različitost” održana je u Domu Kulture Roma a u njoj je učestvovalo dvadeset sedmoro dece od petog do osmog razreda romske i srpske nacionalnosti iz osnovnih škola “Petar Tasić”, ”Svetozar Marković” i “Vožd Karađorđe”.
Deca su radila pod stručnim nadzorom poznatog slikara i urednika likovnog programa Doma kulture Vučje Bratislava Anđelkovića, koji kaže da je na ovoj koloniji veći kvalitet radova nego ranije, što je i znak da su nastavnici likovnog vaspitanja više radili sa decom.
“Likovna pismenost dece, s obzirom na njihov uzrast, je na zavidnom nivou. Ovo je i lična karta likovnog života u romskom naselju, a, koliko vidim, i druženje dece je odlično. Vredno su prišli celoj manifestaciji. Nadam se da će bar neko od ove dece vremenom upisati i neku srednju umetničku školu, jer zaista poseduju talenat za to.”
Direktor Doma kulture Roma Vladimir Amzić kaže da je primetno da su deca u dva dana rada dosta naučila, a celokupnu koloniju je finansirao grad Leskovac. Ujedino je i najavio izložbu radova nastalih na ovoj koloniji.
Polaznik kolonije Anja Stojilković ide u peti razred OŠ “Vožd Karađorđe” i ovo joj je prva likovna kolonija na kojoj učestvuje.
“Crtam dva crteža. Na jednoj je plaža, a na drugom veliko drvo. Volim da slikam i najviše volim da crtam prirodu. Prezadovoljna sam svime, drago mi je da sam učestvovala u radu kolonije gde sam upoznala đake iz drugih škola i super smo se družili, ” kaže Ana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare