LETNJE ODRŽAVANJE POČELO 1. SEPTEMBRA

LESKOVAC

 

Na osnovu sprovedenog tendera posao letnjeg održavanja ulica i nekategorisanih puteva na teritorji grada Leskovca dodeljen je  izvođačima „W Kargoles“ DOO Leskovac i „Vodogradnja” DOO Pukovac, rečeno je na današnjoj sednici Skupštine grada Leskovca na kojoj je saopšteno i da ej letnje održavanje, u stvari, počelo  1. septembra.

 

Na sednici Skupštine grada se čulo i dea, “budući da se očekivalo da će biti problema sa tenderom, ugovor sa izvođačima je dvogodišnji. Vrednost ugovora je 64 miliona dinara, od toga 32 miliona biće utrošeno u tekućoj, a isto toliko i u narednoj godini. Ugovorom je predviđeno izvođenje radova na redovnom održavanju ulica, krpljenje udarnih rupa u gradu, kao i radovi na pošljunčavanju, saniranju putnih objekata, sređivanju bankina i sl”

“Krpljenje udarnih rupa otpočeto je u naselju Solidarnost i Zele Veljković, kao i na teritoriji seoskih mesnih zajednicaTurekovac, Svirce, Gornje Stopanje i duž putnih pravaca Navalin – Gornja Lokošnica i Navalin – Golema Njiva. Naredne nedelje nastavljaju se radovi na teritoriji seoskih mesnih zajednica u zapadnom delu. Počinje se i sa radovima na pošljunčavanju i valjanju gradskih saobraćajnica bez kolovoznog zastora u naseljima Rade Žunić, Solidarnost i Slavko Zlatanović. Realizacija ovog ugovora u 2015. godini omogućiće neophodne popravke i saniranje oštećenja na putevima i saobraćajnicama u narednih pet meseci i, što je najvažnije, omogućiće pravovremeno izvođenje radova u 2016. godini, tačnije od 15. marta, odmah nakon završetka zimske sezone kada su ovi radovi najneophodniji”, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Direkcija za urbanizam i izgradnju je u 2015. godini održavanje puteva podelila na redovno i periodično, za šta su opredeljena sredstva u ukupnom iznosu od 104 milona dinara, čulo se danas.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare