Letnje manifestacije i kulturna dešavanja u Vlasotincu

VLASOTINCE

Danas je u Vlasotincu održana konferenciji za novinare na kojoj su najavljene letnje manifestacije i kulturna dešavanja tokom leta, od 1. jula do sredine septembra, a koje će organizovati Kulturni centar Vlasotince, Turistička organizacija i Narodna biblioteka „Desanka Makismović“. Neke manifestacije biće održane prvi put, neke će biti „preoblikovane“, a nekima će, poput Vinskom balu, biti promenjen termin.
Nataša Živković, direktorka Turističke organizacije je najavila Vlasina fest, koji će se održati od 1. do 3. jula sa ciljem afirmacije i promocije gradskog jezera i kompletnih sportsko-rekreativnih sadržaja u njegovom okruženju.

 • Ovu manifestaciju organizujemo na početku kupališne sezone kako bi smo pokazali šta je sve na raspolaganju onima koji će leto provesti pored Vlasine. Pored sportsko-rekreativnog dela Vlasina fest ima i programski sadržaj u okviru koga će se održati koncert grupe Stereo banana, biće organizovan Vlasinski kotlić, a predviđena je i školica cirkusa i animacije za najmlađe. Prvi put će se organizovati spust niz reku, koji će krenuti od letnje bašte „Naša Vlasina – istakla je Nataša Đokić Živković, direktorka Turističke organizacije, dodavši da će se ove godine Vinski bal održati 5. i 6. avgusta, nešto ranije nego prethodnih godina.
 • Turistička organizacija je od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija dobila 500.000 dinara po projektu za programski deo manifestacije. Biće raspisani konkursi za izbor najboljeg vina, vinske pesme i karikature na temu vina i mis Vinskog bala, a otpočeo je i pregovarački postupak za nastup Bajage prvog dana i Zorice Brunclik drugog dana ove manifestacije – obavestila je prisutne novinare, Nataša Živković direktorka Turističke organizacije..
  „Miholjski susreti sela“ su najavljeni za 28. avgust u okviru kojih će se u Konopnici održati litija koja je nekada bila nadaleko poznata. Ovu manifestaciju će finansirati Ministarstvo za brigu o selu. Krajem avgusta slede Dani gljiva koji će se organizovati u saradnji sa Gljivarskim drušvom „Rujnica“, a potom sledi i 11. Balkan reli, čija će destinacija ponovo biti Vlasotince. Letnji program se završava sredinom septembra manifestacijom „Ukusi juga“ kada će Vlasotince biti gastronomski centar ovog dela Srbije.
  Najavljujući program Leta u Vlasotincu direktor Kulturnog centra Branislav Katić je istakao da će ova manifestacija početi 4. jula dečjim kolažnim programom i da će se završiti 1. avgusta koncertom Neše Galije koji će biti ujedno i uvertira za Vinski bal.
 • Potrudili smo se da i ovog leta priredimo raznovrstan program koji će obuhvatati dečje programe i predstave, raznovrsne koncerte, izložbe, muzičko-poetske večeri, promocije knjiga i projekcije filmova – istakao je direktor Katić, koji je još iz programa Leto u Vlasotincu posebno izdvojio koncert Dečjeg folklornog ansambla „Radost“ iz bugarskog grada Vrace 6. jula, Književno veče Jelene Bačić Alimpić 28. jula i koncert Miloša Radovića pod nazivom „Ljubav, vino i pijanino“, koji će se održati 27. jula.
  Srba Takić, direktor biblioteke je je istakao da će se ustanova kulture na čijem je čelu pridružiti Kulturnom centru i Turističkoj organizaciji u naporu da se obogate letnja kulturna dešavanja. On je najavio nove naslove u izdanju biblioteke. Reč je o knjigama „Pesnici i slikari Vlasotinca“ i „Dejanske sveske“, zatim o knjizi „Kafana Krčimirac“, autorke Mirjane Popović Minić i knjizi „To je onaj život“, autorke Mirjane Njanje Tomičić.
 • Nekako je opšta ocena svih da Vlasotince tokom leta liči na primorsko mesto s obzirom na kupalište kod brane i veliki broj ljudi koji tu nalaze osveženje od vrućine. Znam da direktori pomenutih ustanova vredno i kontinuirano rade da obogate društveni i kulturni život našeg mesta i upotpune tu letnju atmosferu. Novine u programima pokazuju da naši poslenici u kulturi i turizmu rade na uvođenju novih sadržaja, da se međusobno dopunjuju u radu i da iz takve organizacije i saradnje proističe dobrobit za građane – posebno je naglasio Bratislav Petrović, predsednik opštine Vlasotince.
  Konferenciji za novinare su prisustvovale i članice Opštinskog veća Tatjana Jovanović, zadužena za kulturu i turizam i Žaklina Stefanović, zadužena za oblast zaštite životne sredine.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare