Letenje učio u leskovačkom Aeroklubu a sad evakuiše ljude iz ratne zone Izraela

LESKOVAC

Milan Malović, kapetan aviona kompanije Er Srbija kojim je iz ratne zone Izraela ovih dana evakuisana grupa hodočasnika i turista, među kojima se nalazio i Goran Cvetanović, eksgradonačelnik Leskovca, je Leskovčanin koji je svoje prve letačke lekcije dobio u lokalnom Aeroklubu „Saša Mitrović“.
Kapetanu Maloviću ovo nije bila prva tura na izuzetno rizičnoj ruti između Tel Aviva i Beograda, ali će svi oni koji ga poznaju iz leskovačkih dana i njegove kasnije karijere vojnog pilota, reći da se to od njega moglo očekivati.

Jedino profesionalci njegovog kapaciteta mogu da, u ovom trenutku, bezbedno održavaju vazdušne puteve izmeđi Izraela i Evrope, o čemu svedoči podatak da su, sem par posada Er Srbije, sve svetske vazduhoplovne kompanije do daljnjeg prizemljile svoje avione u Izraelu, ili ka njemu.
Milan je osnove letenja dobio u leskovačkom Aeroklubu, zatim završio Vazduhoplovnu vojnu Gimnaziju u Mostaru, a nakon nje Vojnu vazduhoplovnu akademiju u Zadru, iz koje je izašao kao kadet klase. Za samo par godina kasnije dobio je zvanja i ovlašćenja nastavnika na Galebu G4, na kome je obučavao pilote starijih činova od onog kojim je sam raspolagao.

Karijeru vojnog pilota završio je kao potpukovnik, sa zvanjem pomoćnika komandanta Ratnog vazduhoplovstva Srbije za transportnu avijaciju.

Njegovo poslednje radno mesto u RV Srbije bilo je kabina modifikovanog vojnog transportera AN-26. (kraj) NM/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Najbolji pilot
Najbolji pilot
7 meseca pre

Nek pusti štigličara da upravlja avionom i evakuiše ljude. Kladim se da i to ume

Misirac
Misirac
7 meseca pre

Ovaj je samo za leteći cirkus Monti Pajtona!!!!!!

Brick
Brick
7 meseca pre

Još nije u penziji?

Leskovčanin
Leskovčanin
7 meseca pre

Лепо је прочитати колико хвале за овог племенитог човека.

Stojan
Stojan
7 meseca pre

Što ga ne zaturi negde

Mica
Mica
7 meseca pre

Divan dečak a sad i čovek.