Leskovčanka Aleksandra Cvetanović među 16 svetskih naučnika koji predaju na univerzitetima u Kini

LESKOVAC

Dr Aleksandra Cvetanović, dobitnica nagrade za najboljeg mladog naučnika Srbije u 2019. godini i Oktobarske nagrade grada Leskovca i naučni saradnik na Katedri za biotehnologiju i farmaceutsko inženjerstvo na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu, a kojoj su Regionalna informativna agencija JUGpress i nedeljnik Nova Naša reč prvi pisali na sastanku sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem prenela je iskustva, novitete i ideje iz oblasti nauke, kao i o obrazovanju u Leskovcu, saopšteno je iz kabienta.

Dr Cvetanović je navela da se uvek raduje kada dođe u svoj rodni grad i iznova se uveri da lokalna samouprava daje ogromnu podršku mladima, te da se mnogo ulaže na svim poljima, pogotovo na polju obrazovanja, nauke i kulture, navodi se u saopštenju.

Ona se pohvalila i činjenicom da je ove godine Kineska akademija za šumarstvo izabrala svega 16 naučnika iz celog sveta koji mogu da budu predavači po pozivu na njihovim visoko-obrazovnim institucijama, a da se među tih 16 našla i ona i radiće kao predavač na Univerzitetu u Nankingu sa studentima na svim nivoima studija, dodaje se u saopštenju.

Gradonačelnik Cvetanović Goran je pohvalio angažovanje, trud i sledstveni uspeh ove mlade naučnice, istakavši da se Leskovac ponosi uspešnim i vrednim ljudima koji su najbolji ambasadori Leskovca i čitave Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare