Leskovčani na karnevalu u Strumici

LESKOVAC

Leskovačka karnevalska grupa učestvuju na karnevalu koji se trenutno doržava u Strumici.

Pre polaska direktor Turističke orgnaizacije Leskovac Nebojša Kocić je rekao za JUGpress da je na karneval u Strumicu otputovala karnevalska grupa koja broji 22 člana.

“Mi smo karnevalski grad i, naravno, posećujemo i karnevale u okruženju, pre svega u Srbiji, a onda u Makedoniji i Bugarskoj”, rekao je Kocić .

Kaže da je karneval u Strumici jedan od najkvalitetnijih karnevala u Makedoniji.

“Nama je izuzetna čast da se pojavimo tamo i mislim da ćemo se pokazati u pravom svetlu. Pripremili smo dosta ozbiljan program koji je u Bugarskoj naišao na aplauze, na sve lepo što je moglo da se desi. Ostvarili smo novu koreografiju koja se dopada ljudima”, objašnjava Kocić.

” Jako se trudimo kada je u pitanju koreografija i kostimi. Karneval u Strumici ima oko stotinak grupa, to je jako obiman i ogroman, tako da ćemo neke stvari tamo videti i izvući neke pouke za naš karneval , koji će biti od 3.-6. jula”, kaže Kocić.

Posle Strumice leskovačka karnevalska grupa ide u Prilep, na njihov karneval.

Oba ta grada su naši dragi gosti, oni dolaze kod nas, mi kod njih, kaže Kocić.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
лесковчанка
лесковчанка
5 godine pre

Који то ми , само и твоја два дворјана. Господине па ти си естрада и тако се и владаш, кичи шаренило то је туризам. Јадни смо ми кад си ти дошао да нам доводиш туристе. Окречите Шоп Ђокићеву кућу, биће веће користи од овога циркуса.

Leskovacke mimoze
Leskovacke mimoze
5 godine pre

Moćan karneval,moćan na kome Leskovac promoviše mažortkinje kao svoju tradiciju i kulturno blago. Sila brate al za psihijatriju…