LESKOVČANI BEOGRADSKE DIJASPORE: DUŠANKA MILOŠEVIĆ

BEOGRAD-LESKOVAC

(Nova Naša reč , www.novanasarec.org.rs)

Mnogi maturanti gimnazija u Leskovcu, Vlasotincu i Lebanu su završili fakultete medicinskih nauka Univerziteta u Beogradu (Medicinski fakultet, Farmaceutski fakultet, Fakultet veterinarske medicine i Stomatološki fakultet). Od velikog je interesa za Jablanički okrug je da alumni asocijacije pomenutih gimnazija pronađu način da iskoriste ovaj značajan intelektualni potencijal. [Autor]

Dr med. nauka Dušanka Milošević

http://novanasarec.org.rs/index.php/2016/01/29/leskovcani-beogradske-dijaspore-dusanka-milosevic/

 

Doktor medicinskih nauka Dušanka Milošević (rođena Đikić) je naš istaknuti ekspert za oblasti eksperimentalne i kliničke onkologije, kao i imunohematologije tumora, sa priznatim rezultatima istraživanja. Po završenom lekarskom stažu, doktor Dušanka Milošević je od 1971. godine radila kao asistent pripravnik na Institutu za medicinska istraživanja kao stipendista Republičke zajednice nauka. Godine 1973. je izabrana za asistenta u istom Institutu, u kome je radila do 1982. godine, a nadalje u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije (slika 1) u kojem je ostala do odlaska u penziju.
Dušanka Milošević je rođena 17. 05. 1945. godine u Mozgovu (Opština Aleksinac) u porodici Božidara i Danice Đikić, deleći detinjstvo sa sestrom Divnom i bratom Radomirom. Osnovnu školu „Josif Kostić“ i Gimnaziju „Stanimir Veljković – Zele“ je završila u Leskovcu. U svim razredima osnovnog i srednjeg obrazovanja Dušanka je bila odličan đak. Gimnazijalci njene generacije GimLes ‘64 se rado sećaju njene pomoći u sticanju znanja, ali i šaputanja koja nisu baš bila pedagoška, ali su bila uobičajena u kontekstu drugarstva, kao i tolerancije gimnazijskih profesora.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare