Leskovačkoj bolnici donirano deset koncentratora kiseonika

LESKOVAC

Opština Vlasotince donirala je deset koncentratora za kiseonik leskovačkoj kovid bolnici. Oni će proizvoditi do pet litara ovog gasa i time pomoći potrebe ustanove. Ovim povodom održana je konferencija za medije na kojoj je predsednik opštine Vlasotince Branislav Petrović naglasio da Opšta bolnica Leskovac zbrinjava i pomaže pacijentima iz čitavog Jablaničkog okruga.

„To je jedan od razloga zbog čega je opština Vlasotince uputila ovu donaciju. Pacijentima iz našeg mesta je posebno dragocena pomoć u poslednjih nekoliko meseci kada smo imali potrebu za RDG aparatom, jer smo tada bili u postupku nabavke. Naučili smo da treba da se nađemo jedni drugima i mi smo se trudili da maksimalno brzo i efikasno odgovorimo na zahtev Opšte bolnice Leskovac.“

Direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević, zahvaljujući na donaciji, pojašnjava da je zbog potrebe za koncentratorima ova ustanova uputila pismenu molbu za davanje donacije svim opštinama koje gravitiraju ka leskovačkoj bolnici.

„Mi smo u jednom trenutku sopstvenu proizvodnju kiseonika povećali tri puta i to nije bilo dovoljno. Koncentratori su nam značajni za sve one pacijente koje skidamo sa respiratora. Poznato je da smo nedavno u okviru naše ustanove oformili i respiratorni centar i da smo imali prijem i pacijenata iz Pčinjskog okruga. To su u principu najteži pacijenti koji kad dođu kod nas su u jako teškom stanju, to je jedna dvadesetčetvoročasovna borba za njihov život. Pored grada Leskovca i gradonačelnika koji je direktno bio uključen u opremnje kovid centra, opština Vlasotince se prva odazvala molbi, a odmah nakon toga i opština Lebane sa dva koncentratora, Priključile su se i opština Bojnik i opština Medveđa i njihove koncentratore očekujemo ovih dana.“

I gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović se zahvalio predsedniku opštine Vlasotince na donaciji i razumevanju, ocenivši je kao veoma značajnom za dalji rad ustanove.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare