Leskovačko SRCE u odbrani odbornika Ljubiše Stankovića-Pupice kome se sudi zbog šverca duvana

LESKOVAC

Povodom sveopšte hajke koja se neprestano vodi protiv Ljubiše Stankovića – Pupice, našeg opozicionog saborca, donedavno vrlo važnog člana grupe građana “Svi za jednog jedan za sve”, želimo da javnost podsetimo na činjenice vezane za ovaj “slučaj”. 

 Ljubiša Stanković nije neko ko izbegava odgovornost, naprotiv, sam se izjasnio da je spreman da je snosi. Međutim, kao neko ko nije osuđen, prokazan je mnogo pre samog donošenja presude. 

 Odjednom Ljubiša postaje centralna vest pojedinih lokalnih medija, kao da se crna hronika ne može puniti aktivnostima iz mnogo više kriminalne sfere.

 Dovoljno je prisetiti se afere “atarski putevi” i nesrećnog Perice. O tome više niko ne piše i ne priča, a stvar je prljava, da prljavija ne može biti. Proneveren je ogroman novac. Budžet ozbiljno oštećen. 

Na svakom koraku se vrše teška krivična dela koja prolaze nekažnjeno. 

 Čak i kada se jako napregnemo ne možemo se setiti bilo koga iz vlasti, a bez mrlje. Mnogi od njih su najozbiljnije ogrezli u korupciju. 

Evo, gradonačelnik, na primer. U svetlu borbe protiv nasilja nad ženama, uvek možemo istaknuti njega koji je bio optužen za nasilje nad svojom ženom. Dokazano se sa najbližim saradnikom obračunavao staklenom pikslom. To nikome nije zanimljivo? 

 Ali zato Pupica i njegov duvan – jesu?! Ako se utvrdi krivica, odgovaraće, on ne beži od odgovornosti. 

Do tada, u najmanju ruku je neprihvatljivo i opasno targetirati ga i provlačiti kroz medije. 

Da li se neko ikada zapitao kako se on zbog toga oseća ili njegova porodica? 

Deca? 

Zbog takvih pritisaka, “slabiji su dizali i ruku na sebe.” Koga posle okriviti za to? 

 Da li nekoga zanima malo širi kontekst?

 Da li su svi zaboravili da je to onaj isti Pupica koji je dobrovoljni davalac krvi, onaj koji donira garderobu siromašnima, namešta koševe, mreže, klupice po naselju Dubočica? 

 Onaj koji je tu da odreaguje na svaku nepravdu u našem gradu. Lepe stvari se lako zaboravljaju, nisu zanimljive. 

 Mi iz GrO SRCE iz Leskovca, želimo ovom prilikom da pošaljemo poruku i Ljubiši, ali i svim građanima i građankama Leskovca i okoline, da nam je svaki pojedinac i običan čovek važan. Posebno su nam važni oni koji su sebe izložili da bi se iskreno i svim srcem borili protiv kriminalne organizacije koja sebe naziva srankom, a to je sns.

 Nećemo nikog “pustiti niz vodu”! 

 Naša dela su ono što govori o nama i što ostaje iza nas. 

 Pupica je toliko toga dobrog učinio za ovaj grad, zaboravljen sigurno neće biti. Ko nije nikada pogrešio, neka prvi baci kamen, navodi se u saopštenje koje je potpisano sa GrO Srbija centar SRCE Leskovac.

Ovo saopštenje nije poslato zbirno na mejl medija koji se bavio ovom temom. (kraj)SM/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Đole
Đole
17 dana pre

Ja bih da pitam ko su to  Mi iz GrO SRCE , srce, kocka, kocka, kada taj gro nije što bi preCednik rekao legalan i legitiman jer nisu imali skupštinu a promenili više od pola odbora. Da nije MI u stvari JA. Što narod kaže ” kome pčela na kapu on vika iš”

Sima
Sima
17 dana pre

Ako je svercovao bilo mu je lepo zaradjivao na nasa ledja neka odgobaraba a to Leskovacko srca nek pokrene pitanje penzionera sa kaznenim penalima ko je radio 40g i doziveo 65g i vise da vlast,Vucic uveo kaznene penale i neka to prosvercuje i ukine

Djurica
Djurica
18 dana pre

Redakcijo, jeste li dobili neko saopštenje od SRCE u vezi slučaja “nesrećnog Perice”? Zašto je Perica, po njima, nesrećan?