LESKOVAČKI SDS NEĆE U KOALICIJU SA DS-OM

Gradski odbor  SDS u Leskovcu je doneo odluku da na lokalnom nivou ne ide u koaliciji sa DS-om, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

 

„Za ovakvu odluku našeg Gradskog odbora postoji više razloga, a najbitniji je taj što pred građane Leskovca želimo da kandidujemo jednu čistu, politički neukaljanu priču, koja neće biti opterećena raznim korupcionaškim i kriminalnim aferama, da građni znaju koga biraju i program koji biraju“ rekao je predsednik Gradskog odbora SDS Nenad Zdravković.

SDS želi da na narednim izborima kandiduje novu viziju vođenja grada Leskovca, koja će se razlikovati i od vođenja grada od strane DS-a, a posebno od vođenja grada na način kako to radi aktuelna vlast, koji je, po njihovom mišljenju, još gori.

“Svi mi smo za ovu odluku imali lične moralne obaveze jer smo svi izašli iz DS-a, a razlog za to je bio upravo neslaganje sa načinom na koji funkcioniše DS u Leskovcu, kao i načinom na koji je ova stranka vodila ovaj grad. Veliki broj glasača SNS-a ustvari nije glasao za SNS već protiv DS-a. Zbog takvog načina glasanja dobili su još goru vlast, i mi smo u obavezi da ovoga puta napravimo jasnu distinciju i između prošlosti i sadašnjosti, da građanima Leskovca ponudimo bolju i jasniju budućnost“, rekao je Zdarvković.

On je naglasio da DS pokušava da formira neku vrstu cenzus koalicije, u šta SDS ne želi da učestvuje. GrO SDS u Leskovcu je na drugom mestu po svim istraživanjima, jedna je od dve stranke sa dvocifrenim rejtingom, što nameće veliku obavezu pred građanima Leskovca da se od sada pa do kraja izbornog procesa ova stranka bavi jedino i isključivo kritikom vlasti, a ne drugih opozicionih partija, pa i DS-a.

“Svaki dalji naš aktivizam biće u pravcu kritikovanja aktuelne vlasti koja se ogleda u vladavini SNS-a i SPS-a. Na ovu temu nećemo odgovarati ni na kakavu repliku i komentar, ukoliko ih bude bilo od strane DS-a, i trudićemo se da to tako bude do kraja izbornog procesa. Želimo DS-u da napravi koaliciju, da prođu cenzus, i da zajedno mi i oni, sa građanima Leskovca, smenimo ovu naprednjačku vlast i da ćemo sa DS-om imati postizbornu saradnju i dovesti do smene vlasti u Leskovcu“ , rekao je  Zdravković

S obirom da je, kako je rečeno, reč o „teškoj političkoj odluci, o kojoj se dugo vremena razmišljalo“, u SDS-u su odlučili da na ovoj konferenciji ne odgovaraju na pitanja novinara.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
agent
agent
8 godine pre

Pametna odluka.
Svako neka izadje sam na izbore i neka dobije glasova koliko zasluzuje.
SDS u Leskovcu je jedina respektabilna stranka koja ima ljude koji mogu da uspesno vode grad.
Nece se SNS obradovati ovoj odluci.

socijaldemokrata
socijaldemokrata
8 godine pre

No coment. Vidimo se maja meseca. SDS do pobede