Leskovački Radio klub zbog restitucije ostao bez prostorija

LESKOVAC

Radio klub “Nikola Tesla” održao je redovnu godišnju Skupštinu kluba. Na skupu se govorilo o rezultatima rada u periodu od 2019-2022. godine, kao i planovima za naredni period. Podeljene su i nagrade istaknutim članovima. Zoran Ilić, menadžer u radio klubu, podseća da se radi o jednom od najstarijih udruženja građana u Leskovcu koje neprekidno radi 73 godina.

„Za ovo vreme kroz klub je prošlo više od 3000 Leskovčana. Klub važi za jedan od najboljih u Srbiji, a naročito njena sekcija za radio orijentiring.

U ovoj godini klub je u velikom mukama, jer mora da napusti svoje prostorije zbog rešenja o restituciji. Klub, koji ima 300 aktivnih članova nema prostorije za obuku i takmicenja i trenutno radi kao „čardak ni na nebu ni na zemlji”. Kancelarija nam je na poslednjem spratu Privredne komore, ali to nije dovoljno za normalno funkionisanje kluba koji je uvek aktivan u kriznim situacijama.“

Prati
Obavesti me o
guest

6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
mufljuz
mufljuz
1 godina pre

Pa Vas 300 po 100 dinara eto Vam neki lokal od jkp dom-a.

&&&&
&&&&
1 godina pre

Nista mi nije logicno vise zale korisnike nego prave vlasnike, malo je to sizifreno. Umesto da se radujemo sto se ljudima vraca.

Gasi mješalicu, motaj kablove i pravac JP DOM
Gasi mješalicu, motaj kablove i pravac JP DOM
1 godina pre

Ljudi, pravac u JP Dom i potražite od njih prostor adekvatan potrebama a koji ćete moći SAMI da plaćate, svih 300 članova bez izuzetka, uz povremenu (recimo – jednogodišnju skromniju) donaciju Grada. Neće da vas košta više od 50 do 100 dinara mesečno. To bi trebalo da važi i za ostala udruženja. Baš zato što vas je 300 to će biti smešna cifra za vas pa i da vas je samo pedeset. Ja za ono što volim nikad ne žalim pare.

YU1HerojFočaGorica
YU1HerojFočaGorica
1 godina pre

Pravi sunovrat Radio kluba “Nikola Tesla” počeo je našom “pobedom” na KiM, kada su klub preuzeli došljaci sa Kosova. Zlatno doba kluba s kraja sedamdesetih i početka osamdesetih se nikad neće vratiti jer su klinke i klinci tada u klub dolazili iz ljubavi prema nauci. Prvi leskovački kompjuter nastao je na konstruktorskoj radionici u Radio klubu. Radio klub je održavao vezu sa omladinskim naseljem na Vlasinskom jezeru dik su gradska deca bila na zimovanjima, a u samom naselju je učestvovao u pravljenju kulturno-umetničkog programa. ARG sekcija (danas se to, čujem, zove orjentiring) je dala državne i republičke šampione u toj disciplini. Svaka čast današnjem “menadžeru” Zokiju Smešku (kako smo ga zvali dok smo ga učili radio – goniometrisanju i ostalim disciplinama u radio tehnici), ali se nikada neće vratiti predivna vremena kada su klub vodili Docko, Slavko, Dane, Tasa, Zlopi, Pikolo, Peda, Goran, Mita, Deki, Peja, Suze, … Želim sve najbolje Radio klubu.

Gasi mješalicu, motaj kablove i pravac JP DOM
Gasi mješalicu, motaj kablove i pravac JP DOM
1 godina pre

Dobro ste primetili. Ja bih da se odmah ogradim, da ne ispadne da mrzim određenu grupu ljudi sa neke teritorije, Balkana, Srbije, Jugoslavije… Svi imamo vrline i mane, ali znate li kada bi oni, dok su žarili i palili Kosovom, dozvolili Vama ili meni, da budemo nešto u svojoj struci u Prištini, Uroševcu itd? Jedino da nas je neka državna instutucija silom nametnula tamo, pa ni onda ne bi ćutali, nego bi pričali naokolo kako smo došli da se najedemo njihov leb.

Yt1...
Yt1...
1 godina pre

300 aktivnih clana a na skupstini cela 3 zajesno sa predsenikom, menadzsrom i sekretarom? Dok je klub bio na drzavna jasla rasipalo se na sve strane. Nosilo se kuci sve i svasta. A sad lele tugo kuku….