Leskovački Odbor za ljudska prava tvrdi: Pomak na bolje

LESKOVAC

Odbor za ljudska prava – Leskovac obeležava Dan ljudskih prava 10. Decembar I 70 godina od usvajanja Deklaracije o ljudskim pravima UN beležeći brojne probleme sa kojima se suočavaju građani Leskovca, I okoline, saopšteno je danas iz ovog odbora.

“To su jos uvek nezaposlenost,siromastvo I brojni problem sa sistemom pravosudja. Primetan je pomak na bolje u komunikaciji gradjana sa lokalnom administracijom I resavanje nekih problema koji su od vitalnog znacaja za boljitak pojedinca u nasoj zajednici”, trvdi ovaj Odbor.

“Pozdravljamo napore gradskih vlasti da raznim socijalnim davanjima pomazu najugrozenije porodice kako bi ublazile njihov socijalni status. U toku 2017.godine. građani su dolazili u Odbor da bi dobili pravnu pomoć, jer izvesno je i to da naši sugrađani sve teže ostvaruju temeljno ljudsko pravo –pravo na  život I pravo na rad . Najviše je, naime, onih koji nam se obraćaju zbog toga što im je uskraćeno pravo da sudske sporove, koje su primorani da vode, čine to pod jednakim uslovima i u razumnom roku. Najveci broj gradjana svoja prava najcesce ostvaruju pred Medjunarodnim sudom u Strazburu.

Grad Leskovac i okolina mogu da se pohvale da u toku ove godine nije bilo prijavljenih slučajeva kršenja ljudskih prava od strane pojedinih nosioca vlasti, na lokalnom nivou, tvrdi leskovački Odbor za ljudska prava iz Leskovca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare